VESTI:
Početna / vesti / skupština / NAREDNOG PONEDELJKA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
NAREDNOG PONEDELJKA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

NAREDNOG PONEDELJKA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Usvajanje Strategije ruralnog razvoja i razvoja poljoprivrede u opštini Osečina od 2016. do 2026. godine i dodeljivanje najvišeg godišnjeg opštinskog priznanja nalaze se na predloženom dnevnom redu za narednu 22. redovnu sednicu lokalnog parlamenta. Skupštinu  je njena predsednica Zlatija Miličić zakazala za ponedeljak, 28. Mart, sa početkom u 11.00 časova.

Opština je zbog izuzetnog značaja poljoprivrede u izvorima prihoda većinskog ruralnog stanovništva početkom 2015. godine započela a sada završila izradu važnog dokumenta u oblasti agrara. Cilj je da se obezbede što kvalitetniji uslovi i brži razvoj seoskog područja kako bi ruralna naselja postala atraktivna mesta za život sve do nivoa potpunog zaustavljanja kontinuiranog smanjenja stanovništva u ovdašnjim selima.

A, što se tiče 2. tačke dnevnog reda, Komisija za saradnju i društvena priznanja, kojoj su  podnete nominacije za ovogodišnje opštinske nagrade, da podsetimo, predložila je Skupštini opštine da najveće opštinsko priznanje za 2015. godinu ponesu višestruki dobrovoljni davaoca krvi. Za godišnju nagradu koja se po peti put za redom dodeljuje povodom Dana opštine – 16. aprila, ovog puta specijalnu u oblasti humanosti, predloženi su: Vladan Grujičić iz Komirića, Slobodan Lukić i Zlate Jovanovski iz Osečine. Oni su do sada svaki po 100 i više puta dali krv i dobrovoljnim učešćem u humanitarnim aktivnostima pomogli brojnim znanim i neznanim ljudima kojima je pomoć bila neophodna.

Scroll To Top