VESTI:
Početna / vesti / skupština / Nosioci najvažnijih funkcija u novom sazivu
Nosioci najvažnijih funkcija u novom sazivu

Nosioci najvažnijih funkcija u novom sazivu

Dragan Aleksić, predsednik  opštine Osečina

Novi predsednik Opštine je Dragan Aleksić iz Osečine, dipl. inž. mašinstva, koji je za odbornika izabran sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”. Rođen je 1963. godine u Osečini, gde ja završio osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Valjevu, a zatim Mašinski fakultet u Beogradu. Osam godina je radio u preduzeću „Krušik-Plastika” u Osečini, a od 1998. do 2014. godine vodio je preduzeće Dal doo Osečina čiji je bio osnivač, suvlasnik i direktor. Onda je sve do verifikacije mandata narodnih poslanika novoizabranog saziva na prevremenim parlamentarnim izborima bio narodni poslanik u republičkom parlamentu.

Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke i predsednik Opštinskog odbora u Osečini od osnivanja. Živi u Osečini, otac je muškog deteta.

 

Zlatija Miličić, predsednik Skupštine opštine Osečina

I u narednom mandatnom periodu dužnost predsednika lokalnog parlamenta obavljaće Zlatija Miličić, diplomirani pravnik iz Osečine. Ona je koja za odbornika izabrana sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”. Rođena je 1958. godine u Belotiću, sa porodicom živi u Osečini. Završila je gimnaziju, a potom Pravni fakultet u Novom Sadu. Do sada je obavljala različite pravne poslove i dužnosti (sekretar OOUR Alumina u Šidu dve godine, saradnik za normativne poslove u Opštinskoj upravi Osečina godinu dana, Opštinski sudija za prekršaje pet godina, načelnik Odeljenja za opštu upravi i društvene delatnosti Opštinske uprave dve godine, sekretar Skupštine opštine Osečina i sekretar Opštinske uprave  pet godina, sudija Opštinskog suda u Osečini četiri godine, advokat šest godina, sekretar Skupštine godinu dana, ponovo advokat godinu dana, onda sekretar „Krušik-Plastike” dve godine i predsednica Skupštine opštine Osečina u minulom četvorogodišnjem mandatu.      Ima položen stručni ispit za rad u državniim organima i položen pravosudni ispit. Udata je,  majka dvoje dece i član Srpske napredne stranke.

 

Nenad Stevanović, zamenik predsednika Opštine

U novom sazivu dužnost zamenika predsednika Opštine obavljaće NENAD STEVANOVIĆ, dipl.ekonomista iz Osečine, koji u protekla dva mandata bio na čelu ove Opštine. Rođen je 1969. godine u Osečini.  Završio je Ekonomski fakultet u Beogradu, smer Opšta ekonomija. Rado je četiri  godine u preduzeću „Krušik-Plastika”, zatim tri godine u ZZ „Podgorina-Agrar”, onda šest godina kao u  Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje (kao rukovodilac ispostave u Osečini. Od 2008. do 2016. godine bio je predsednik opštine Osečina.

U periodu od 2009.-2010. godine obavljao je dužnost  predsednika U.O. Nacionalnog parka „Tara” u Bajinoj Bašti, a od 2010.-2011. godine  član Veća lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu.

 

Milica Drajić, zamenik predsednika Skupštine opštine

Dosadašnja zamenica predsednice Skupštine opštine  Milica Drajić iz Osečine, dipl. inženjer za menadžment, obavljaće tu dužnost i u naredne četiri godine. Rođena je 1957. godine u Mačvanskom Prnjavoru. Završila je srednju farmaceutsku školu, a zatim i Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. Zaposlena je u Apoteci Valjevo na radnom mestu šefa Apotekarske jedinice Pecka. Više od trideset godina živi u Osečini, majka je dvoje dece i nije član ni jedne stranke.

 

Članovi Opštinskog veća

 Pored predsednika Opštine i njegovog zamenika, koji su po funkciji u Opštinskom veću, novi članovi Veća su:

1.Goran Popović iz Pecke, specijalista za TT mreže. Rođen je 1974. godine. Osnovnu školu završio je u Peckoj, a srednju u Beogradu. Zaposlen je u Osečini u Radnoj jedinici „Telekoma”, a živi u Peckoj. Oženjen je i otac dvoje dece.

2.Goran Spasojević iz Osečine, diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta. Rođen je 1975. godine. Od 2002. godine radi u JKP „Osečina”  na radnom mestu šefa mehanizacije i službe održavanja puteva. Poslednje četiri godine bio je član Opštinskog veća opštine. Oženjen je, otac dvoje dece, živi u Osečini.

3.Željko Grujičić iz Komirića, ekonomski tehničar. Rođen je 1978. godine. Aktuelni je predsednik Saveta MZ Komirić, trenutno zaposlen na određeno vreme na poslovima pomoćnog radnika u OŠ „Braća Nedić” – Izdvojeno odeljenje u Komiriću. Živi u ovom selu u porodičnoj kući sa roditeljima, neoženjen je i bez dece.

4.Milorad Radulović iz Komirića, KV mašinbravar . Rođen je 1967. godine, a zaposlen u preduzeću „Krušik-Plastika”. U prethodna dva skupštinska saziva bio je član Opštinskog veća. Živi u Komiriću u porodičnoj kući sa roditeljima, neoženjen je i  bez dece.

5.Živko Savatić iz Belotića, rođen 1962. godine. Osnovnu školu završio je u Osečini, a srednju u Loznici. Više od deset godina je privatni preduzetnik, a u dva mandata u prethodnom periodu obavljao dužnost predsednika Saveta MZ Belotić. Odbornik Skupštine opštine Osečina u više mandata.

 Mladenka Nenadović, sekretar Skupštine opštine Osečina

Jedino novo lice u organima lokalne vlasti je Mladenka Nenadović iz Carine, koja je na predlog predsednice Skupštine Zlatije Miličić postavljena za sekretara Skupštine opštine. Mladenka nenadović rođena je 1981. godine. Osnovnu školu završila u Osečini, gimnaziju u Valjevu, a Pravni fakultet u Kragujevcu. Godinu dana volontirala je kao advokatski pripravnik u Advokatskoj kancelariji Ljubisava Gladović u Osečini, a od 2011. godine radi u Predškolskoj ustanovi „Lane” u Osečini na radnom mestu sekretar ustanove. Položila je stručni ispit za rad u organima uprave. Živi u Carini, udata je i majka dvoje dece.

 

Scroll To Top