VESTI:
Početna / vesti / skupština / Novčana pomoć majkama dece rođene u prvoj polovini godine
Novčana pomoć majkama dece rođene u prvoj polovini godine

Novčana pomoć majkama dece rođene u prvoj polovini godine

Opštinsku novčanu pomoć u visini prosečne republičke zarade, koja iznosi 41.800 dinara, u prvih šest meseci ove godine zaslužile su: Marija Lazić iz Ostružnja za šesto, zatim Cveta Nikolić iz Belotića i Biljana Berček iz Osečine za peto, onda Katarina Jevtić iz Dragodola i Mira Aleksić iz Plušca za četvrto dete. Isti iznos dobilo je još osam majki iz ove opštine, koje su do 30. juna ove godine rodile treće po redu dete: Sanja Jovanović i Sanja Marković iz Osečine, Dušica Radulović, Marijana Vuković i Vesna Nikolić iz Komirića, Mira Mirić iz Lopatnja, Simona Marinela Borobar Erić iz Carine, Živana Simić iz Bastava i Zorica Vasilić iz Belotića.

Polovinu prosečne plate zaposlenih u Republici Srbiji, u iznosu od po 20.900 dinara, dobilo je 16 porodilja koje su u ovom periodu na svet donele svoje drugo dete. To su: Biljana Mirić i Dragana Jančić iz Lopatnja, Slađana Vuković iz Komirića, Branka Savić iz Pecke, Snežana Cvejić i Antonija Marković iz Osečine sela, Milena Gačić iz Ostružnja, Milena Obradović iz Konjica, Sandra Pavlović i Dobrila Ilić iz Dragodola, Mirjana Matić i Vera Nikolić iz Belotića, Zora Gligorić i Biljana Vićanović iz Gunjaka, Irena Aleksić iz Osečine i Ljiljana Đermanović iz Skadra.

Podjednak iznos pripao je i za 19 porodilja, koje su prvi put postale majke: Dragana Bojčić, Marija Jančić, Mirjana Spasić, Marija Petrović, Katarina Bakrač, Snežana Aleksić i Dragana Spasojević iz Osečine, Mira Vuković-Đermanović i Milica Đorđić iz Pecke, Sandra Beganović, Katarina Milanović i Dragana Marković iz Konjica, Danijela Simanić i Božana Mirić iz Lopatnja, Milica Cvetanović iz Osečine sela, Jasmina Milovanović i Milica Timotić iz Ostružnja, Gorica Nikolić iz Skadra i Brankica Lukić iz Plušca.

Srećnim porodicama, koje su za 49 ovogodišnjih novorođenčadi (u proseku po dvoje sedmično) ukupno primile 1,3 miliona dinara, čestiteke u ime lokalne samouprave uputili su i uručili im novac Nenad Stevanović, predsednik Opštine, i Zlatija Miličić, predsednik Skupštine opštine Osečina.

– Mališanima želimo lepo detinjstvo i dobru budućnost, a njihovim roditeljima i rodbini pregršt zadovoljstva u domovima punim čeljadi, ljubavi i materijalnih dobara – poručio je Stevanović prošlog ponedeljka na tradicionalnoj svečanosti u opštini.

 

Fotografija: Ovogodišnje porodilje sa Nenadom Stevanovićem i Zlatijom Miličić (foto: Dragan Savić)

 

Scroll To Top