VESTI:
Početna / vesti / skupština / ODBOR URS-A PREŠAO U SNS: Naprednjaci najbrojniji u Skupštini
ODBOR URS-A PREŠAO U SNS: Naprednjaci najbrojniji u Skupštini

ODBOR URS-A PREŠAO U SNS: Naprednjaci najbrojniji u Skupštini

Opštinski odbor Ujedinjenih regiona Srbije na čelu sa svojim dosadašnjim predsednikom i aktuelnim predsednikom Opštine Osečina Nenadom Stevanovićem juče je i zvanično pristupio u redove Srpske napredne stranke.

Na sednici Opštinskog odbora naprednjaka, kojoj je prisustvovao Nebojša Stefanović, podpredsednik ove stranke, to je bila najznačajnija i praktično jedina tačka dnevnog reda.

Po završetku sednice, Dragan Aleksić, predsednik Opštinskog odbora SNS i narodni poslanik, izjavio je da Osečina kao mala opština nema dovoljno kvalitetnih, iskusnih ljudi koji mogu da zauzmu najveće funkcije u organima lokalne vlasti. Stoga je svako ko hoće da dođe u SNS i prihvati politiku stranke – dobrodošao, rekao je on i podsetio da je na poslednjim lokalnim izborima lista URS-a osvojila devet mandata, da će njihov dolazak značiti veliko pojačanje za naprednjake, koji će od sada imati najbrojniju odborničku grupu u lokalnom parlamentu.

-Mi smo i do sada dosta dobro sarađivali u okviru koalicije koja praktično ostaje u istom sastavu do kraja mandata. Nije razmatrano, ali smatram da nema potrebe u novonastalim uslovima, za bilo kakvim kadrovskim promena u opštini – rekao je Aleksić.

Predsednik Opštine Nenad Stevanović je dodao da je konačno ozvanično ono što je već dogovoreno pre nekoliko meseci. Pojasnio je da je cilj svega da građani i cela opština od ovoga imaju što više koristi, odnosno da se da stvore uslovi za bolji život na ovim prostorima.

–Jasnim smernicama za razvoj Osečine i stabilnom politikom lakše ćemo napraviti bolje rezultate, pre svega na polju otvaranja novih radnih mesta, a tu su i neke izgledne investicije, o kojima upravo razgovaramo…

Prema tome, od sada će i zvanično lokalnu vlast u Osečini vršiti većinska koalicija koju čine: SNS sa 13 odbornika, Nova Srbija sa četiri i Demokratska stranka Srbije sa tri odbornika, dok u opoziciji ostaju koalicija SPS – PUPS – Jedinstvena Srbija sa 10 i DS sa tri odbornika.

Scroll To Top