ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / ОПШТИНСКО ВЕЋЕ: Без генетски модификованих организама
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ: Без генетски модификованих организама

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ: Без генетски модификованих организама

Припремајући се за наредну седницу Скупштине општине, Општинско веће предложило је локалном парламенту да усвоји Декларацију о проглашењу општине за територију без производње, односно гајања и промета генетски модификованих организама (ГМО) и производа од њих.

По речима Милана Симића, заменика председника Општина Осечина, циљ и главни разлог за доношења овог документа је очување здравља грађана, затим животне средине, биљног и животињског света од штетних утицаја услед наглог ширења и увођења ГМО. Без тога може доћи до непроцењиве штете по здравље људи и њихове околине. На овај начин Општина потврђује своју решеност да се унапреди органска традиционална и конвенционална пољопривредна производња.

Осим тога, Општинско веће је на седници одржаној прошлог понедељка, разматрало и предлог нове одлуке о јавним и некатегорисаним путевима на општинском подручју, којом се уређују услови и начин управљања, заштите, одржавања и коришћења ових саобраћајница у општини, затим извори финасирања, изградња и реконструкција тих путева и инспекцијски надзор. По предложеном документу, о коме ће се стручна служба и Веће још једанпут изјаснити, јавни путеви су према значају саобраћајног повезивања подељени на општинске путеве и улице. Општинских путева ће укупно бити 20, њихова дужина износиће око 150 километара, а бригу о њима водиће Јавно комунално предузеће „Осечина”…

Scroll To Top