VESTI:
Početna / vesti / skupština / OPŠTINSKO VEĆE: Bez genetski modifikovanih organizama
OPŠTINSKO VEĆE: Bez genetski modifikovanih organizama

OPŠTINSKO VEĆE: Bez genetski modifikovanih organizama

Pripremajući se za narednu sednicu Skupštine opštine, Opštinsko veće predložilo je lokalnom parlamentu da usvoji Deklaraciju o proglašenju opštine za teritoriju bez proizvodnje, odnosno gajanja i prometa genetski modifikovanih organizama (GMO) i proizvoda od njih.

Po rečima Milana Simića, zamenika predsednika Opština Osečina, cilj i glavni razlog za donošenja ovog dokumenta je očuvanje zdravlja građana, zatim životne sredine, biljnog i životinjskog sveta od štetnih uticaja usled naglog širenja i uvođenja GMO. Bez toga može doći do neprocenjive štete po zdravlje ljudi i njihove okoline. Na ovaj način Opština potvrđuje svoju rešenost da se unapredi organska tradicionalna i konvencionalna poljoprivredna proizvodnja.

Osim toga, Opštinsko veće je na sednici održanoj prošlog ponedeljka, razmatralo i predlog nove odluke o javnim i nekategorisanim putevima na opštinskom području, kojom se uređuju uslovi i način upravljanja, zaštite, održavanja i korišćenja ovih saobraćajnica u opštini, zatim izvori finasiranja, izgradnja i rekonstrukcija tih puteva i inspekcijski nadzor. Po predloženom dokumentu, o kome će se stručna služba i Veće još jedanput izjasniti, javni putevi su prema značaju saobraćajnog povezivanja podeljeni na opštinske puteve i ulice. Opštinskih puteva će ukupno biti 20, njihova dužina iznosiće oko 150 kilometara, a brigu o njima vodiće Javno komunalno preduzeće „Osečina”…

Scroll To Top