VESTI:
Početna / vesti / skupština / Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije: Podrška projektima
Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije: Podrška projektima

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije: Podrška projektima

Nebojša Stefanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, za vreme boravka u Osečini povodom otvaranja međunarodnog košarkaškog turnira pionirskih ekipa, sa saradnicima, sastao se sa opštinskim rukovodstvom. Tom prilikom vođeni su otvoreni razgovori o najaktuelnijim pitanjima vezanim za ovu lokalnu zajednicu.

– Upoznat sam sa jednim delom vaših već pripremljenih projekata, za koje mogu samo da konstatujem da su izuzetno zanimljivi i da zaslužuju punu podršku svih nivoa vlasti, posebno Vlade Srbije i njenih resornih ministarstava. To se, pre svega, odnosi na otvaranje samostalne srednje škole, zatim na drugu fazu revitalizacije puta od Valjeva do Osečine, onda na izgradnju komunalne infrastrukture, kao i na unapređenje razvoja poljoprivrede i turizma, u čemu vidim veliku šansu ove opštine – rekao je Stefanović.

On je istakao da u Ministarstvu prosvete postoji raspoloženje da se u Osečini otvori srednje škola, ali je naglasio da je potrebno da se u zahtevu precizno definiše za koje profile je ova sredina najzainteresovanija. Dodao je i to da je za put od ideje do realizacije, bez obzira o kom projektu je reč, neophodna velika upornost i istrajnost svih onih koji bez pomoći sa strane ili od države sami nisu u mogućnosti da stignu do željenih ciljeva.

Fotografija: Nebojša Stefanović i najuže opštinsko rikovodstvo Osečine

Scroll To Top