VESTI:
Početna / vesti / skupština / SEDNICA SO: O radu škola – drugi put
SEDNICA SO: O radu škola – drugi put

SEDNICA SO: O radu škola – drugi put

Razmatranje izveštaja o radu matičnih osnovnih škola iz Osečine i Pecke za školsku 2012/2013 godinu odloženo je za narednu sednicu, kako bi bilo vremena da se materijal dopuni i blagovreni dostavi odbornicima.

Na redovnoj sednici Skupštine opštine prilikom usvajanja informacija o izvršenju opštinskog budžeta u prva tri tomesečja 2013. godine, istaknuto je da je prihod budžetskih sredstava ostvaren u iznosu od 58,8 odsto od planiranih, sopstveni prihodi korisnika 77,7 odsto, a ukupni prihodi – 58 odsto. Slično je i sa rashodima: iz tekućih budžetskih prihoda 55,3 odsto u odnosu na plan, rashodi finansirani iz sopstvenih prihoda budžetskih korisnika 75,3 odsto, iz neraspoređenih sredstava iz prethodne godine 30,2 odsto, odnosno ukupno – 56,2 odsto.

Opštinski parlament je ovom prilikom doneo veći broj dokumenata iz nadležnosti lokalne samouprave koji se odnose na funkcionisanje lokalne poreske politike, kao i nekoliko odluka o kadrovskim rešenjima u pojedinim organima, telima i javnim ustanovama u opštini.

Scroll To Top