VESTI:
Početna / vesti / skupština / SEDNICA SO: Po svim tačkama skoro – jednoglasno!
SEDNICA SO: Po svim tačkama skoro – jednoglasno!

SEDNICA SO: Po svim tačkama skoro – jednoglasno!

Sedamnaesta redovna sednica Skupštine opštine, koju je zakazala i njom predsedavala Zlatija Miličić, predsednica lokalnog parlamenta, da li zbog prisustva kamera  i mikrofona i novinarskih ekipa i pojedinaca ili iz nekih drugih razloga, protekla je ne samo studijskom ambijentu već i u gotovo pozorišnoj atmosferi.

Vlast i opozicija, naravno, nisu ni ovog puta imali baš iste stavove po svim pitanjima, ali su norme iz Poslovnika u najvećoj meri ispoštavane, a sve odluke donete velikom većinom prisutnih odbornika, poneke i gotovo jednoglasno.

Na početku, Skupština je usvojila predloženu promenu Statuta opštine. Zatim su donete dve odluke, koje ovu zajednicu približavaju evropskim standardima. Prva, o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, a druga, o ravnopravnosti polova u opštini Osečina.

Najviše pažnje u prvom delu sednice posvećeno je završnom računu opštinskog budžeta za 2014. Godinu, uz koji je išao i izveštaj o nedavno izvršenoj reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta opštine za prošlu godinu. Nakon usvajanja, doneto još nekoliko važnih dokumenata: jedan se odnosi na naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine, drugi na usvajanju Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih ili interno raseljenih lica za period 2015-2019. godine, a rešenjima je izvršena zamena člana opštinskog Saveta za bezbednost (Jovana Milanović umesto Anđelke Pavlović), zatim imenovan direktor Doma zdravlja „Osečina” (dr Dušan Milovanović) i data saglasnost na Program rada Crvenog krsta Osečina.

Zaključcima su prihvaćeni izveštaji o radu za 2014. godinu: Opštinske uprave, zatim Sportskog centra Osečina i Zajedničkog javnog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina.

Scroll To Top