ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / СО ОСЕЧИНА: Усвојена Стратегија развоја аграра и руралног подручја
СО ОСЕЧИНА: Усвојена Стратегија развоја аграра и руралног подручја

СО ОСЕЧИНА: Усвојена Стратегија развоја аграра и руралног подручја

Грађење одрживог система за спровођење Стратегије руралног развоја и развоја пољопривреде у општини Осечина у периоду од 2016. до 2026. године, затим повећање прихода пољопривредних газдинстава и развој друштвених аспеката живота на селу, најважнији су приоритети и циљеви стратешког документа у области аграра, који је након исцрпног стучног рада усвојен на седници Скупштине општине одржаној 28. марта 2016. године.

Увођење система за наводњавање на свим комерцијалним пољопривредним газинствима, затим уређење речних корита, првенствено Јадра и Пецке, као и постављање система за одводњавање и противградну заштиту у виду противградних мрежа, најбољи су одговори на могуће глобалне невоље као што су повишене температуре и потенцијалне суше, односно опасности од поплава и других временских непогода.

То је само мали део из општинске Стратегије, којом се планирају и прецизирају бројне активности и мере у области аграра како би се обезбедили што квалитетнији услови за бржи развој ове привредне гране и напредак сеоског подручја, а сва овдашња рурална насеља у најскорије време постала атрактивна и пожељна места за живот. На тај начин, очекује се, биће постигнут пун допринос у заустављању вишегодишњег сталног смањивања броја становника у подгорским селима, као и гашење делова ових насеља, што је велика претња ако на том плану не дође до озбиљнијих промена.

 

Scroll To Top