VESTI:
Početna / vesti / skupština / VELIMIR ILIĆ: Podrška Opštinskom odboru Nove Srbije
VELIMIR ILIĆ: Podrška Opštinskom odboru Nove Srbije

VELIMIR ILIĆ: Podrška Opštinskom odboru Nove Srbije

Na predstojećim lokalnim izborima u Osečini Nova Srbija će imati samostalnu listu. Sa ovakom odlukom opštinskog odbora složio se i lider stranke Velimir Ilić, bez obzira što Nova Srbija na  republičkom nivou nastupa u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom. Prošlog ponedeljka Ilić je posetio opštinu Osečinu, susreo se sa članovima stranke, kojima je dao punu podršku, ali i razgovarao sa jednim brojem građana zapadne Podgorine.

Poseta ministara čije je zaduženje u dosadašnjoj Vladi bilo postupanje u vanrednim situacijama, a nekadašnjeg ministra Srbije za kapitalne investicije poslužila je njegovim domaćinima kao dobra prilika da izraze zahvalnost za veliki doprinos u razvoju  opštine u toku minulih mandata, počev od pomoći da i ovde dođe do  političkih promena pa do izgradnje brojnih infrastrukturnih objekata.

-U to vreme pet mobilnih ekipa uvek je bilo na terenu. Napravljen je nezapamćen tempo u radovima širom opštine – ističe prof. Milan Simić, koji će na predstojećim izborima biti kandidat NS za predsednika opštine.

Velimiru Iliću je uručena publikacija o 15 godina postojanja Nove Srbije u Osečini, koja je osvežila njegova sećanja na protekli period.

-Zaista smo za sve ovo vreme imali odličnu saradnju. Spojili smo asfaltom Osečinu sa susednim opštinama Ljubovijom i Koceljevom, započeli izgradnju puta Valjevo – Loznica, uradili sedam mostova i asfaltirali puteve na selu. Pomogli smo oko izgradnje četiri kilometra kanalizacije i proširenja vrtića za dva boravaka za decu. Podignute su 43 kuće za porodice koje su od posledica zemljotresa i klizišta ostale bez krova nad glavom. Od prvog dana podržali smo manifestaciju  Sajam šljiva i organizovali susrete privrednika… – podsetio je Ilić.

U drugom delu posete vođeni su razgovori oko mogućnosti pravljenja novih proizvoda od šljiva i njihovog plasmana. Na kraju je Ilić obišao crkvu  u Gunjacima, čiju izgradnju  je takođe pomogao i ličnim sredstvima, a tu se zadržao u prijatnom  razgovoru  s meštanima ovog sela i okoline.

Scroll To Top