VESTI:
Početna / vesti / sport / FUDBALSKI ZONAŠ IZ OSEČINE: Nova podrška od Opštine
FUDBALSKI ZONAŠ IZ OSEČINE: Nova podrška od Opštine

FUDBALSKI ZONAŠ IZ OSEČINE: Nova podrška od Opštine

U OFK Osečini je na najbolji način iskorišćena zimska pauza i zajedno sa organima lokalne samouprave pronađeno rešenja za stabilizaciju finansijske situacije zbog koje je na kraju jesenjeg dela prvenstva doveden u pitanje nastavak takmičenja i dalji rad, a čak se pojavila mogućnost da dođe do gašenja kluba.

Obezbeđenjem sredstva za drugi deo prvenstva u Zoni Drina, kao i za rad sa mlađim kategorijama, atmosfera je konačno vraćena na „normalan kolosek”. Uz to, „podgrejane” su i ambicije o visokom plasmanu, s obzirom na solidan jesenji učinak i mali zaostatak u odnosu na vodeće timove.

-Opština je još jedanput pokazala veliko razumevanje za klupske potrebe i ocenila da idemo dobrim putem, da ozbiljno radimo i zaslužujemo podršku. Sad kad nemamo golemih egzistencijalnih briga sportska pitanja dolaze u prvi plan. Možemo da razmišljamo i o višim dometima u predstojećoj prolećnoj trci, u kojoj, ako nam se ukaže prilika, nećemo odustati ni od juriša ka samom vrhu tabele – kaže Živorad Vujičić, predsednik kluba, koji smatra da su peto mesto i saldo od 23 osvojena boda (pet pobeda, osam remija i samo dva poraza), lepa osnova za takve planove.

Prvi korak u tom pravcu predstavlja angažovanje iskusnog trenera Dragoslava Kostića iz Šapca na mesto šefa stručnog štaba. On će, kako je već dogovoreno, dalje voditi tim umesto Vojislava Lukića, koji je na svoj zahtev „vruću” trenersku klupu zamenio „stolicom” u Upravnom odboru. Igrački kadar je, uglavnom, ostao na okupu.

-Sasvim je izvesno je da će već 31. januara, za kada je zakazana prva prozivka i početak priprema, konkurencija za startni sastav biti jača za nekoliko novih igrača iz klubova iz okruženja, od kojih očekujemo da ojačaju sve linije u postavi – kaže Dušan Milošević, sportski direktor.

Po njegovim rečima, celokupni pripremni proces biće sproveden u Osečini, nešto zbog štednje, a nešto zbog činjenice da su u ovdašnjoj sportskoj hali, na brojnim terenima i u prekrasnoj prirodi, uslovi za treniranje gotovo idealni.

Scroll To Top