VESTI:
Početna / vesti / sport / Gornje Crniljevo: Incident u lovu
Gornje Crniljevo: Incident u lovu

Gornje Crniljevo: Incident u lovu

Početkom ove sedmice „Večernje novosti” prenele su saopštenje Valjevske policije da će protiv lovca S. J. iz Gornjeg Crniljeva biti podneta krivična prijava jer je pucajući iz lovačke puške umesto fazana pogodio kolegu s kojim je bio u lovu.
U saopštenju policije nakon ovog incidenta lovci se upozoravaju da paze kako i u šta pucaju jer je tokom prošlog vikenda na području Policijske uprave Valjevo evidentirano čak pet islučajeva u kojima su lovci prijavljeni da su nepropisno koristili oružje u lovu.
Pozivajući se na policijske izvore „Večernje novosti” pišu da je prošle nedelje u Gornjem Crniljevu prilikom odstrela divljači, lovac S. J. pucajući iz lovačke puške u fazana, povredio drugog lovca M.J. iz istog sela. Dalje se kaže da će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.
Policija upozorava lovce da su dužni da pri rukovanju oružjem poštuju zakonske odredbe obuhvaćene Krivičnim zakonikom, Zakonom o javnom redu i miru, Zakonom o oružju i municiji, Zakonom o divljači i lovstvu, kao i druge zakonske propise koji regulišu ovu oblast.
Najavljeno je i da će policija vršiti pojačanu kontrolu primene zakonskih propisa i prema onima koji ih ne poštuju preduzimati represivne mere u cilju sprečavanja težih posledica po građane, objavile su „Večernje novosti”.

Scroll To Top