VESTI:
Početna / vesti / sport / KOŠARKA: ZAVRŠEN TURNIR PIONIRA „OSEČANSKI POBEDNIK”
KOŠARKA: ZAVRŠEN TURNIR PIONIRA „OSEČANSKI POBEDNIK”

KOŠARKA: ZAVRŠEN TURNIR PIONIRA „OSEČANSKI POBEDNIK”

Partizan iz Beograda je pobednik drugog međunarodnog nadmetanja košarkaških pionira „Osečanski pobednik”, koga je organizovao košarkaški klub iz Osečine uz značajnu podršku lokalne samouprave, pre svega Opštinske uprave, Turističke organizacije „Podgorina”, Sportskog centra i Narodne biblioteke Osečina, kao i dragocenu pomoć brojnih sponzora (Valjevska pivara, loznička Mlekara, Mlekara Kačarević Mionica, Fer partner, Marić komerc, Benefit, Foto studio Jančić…).

U finalnoj  utakmici turnira, na kojem su učestvovali mladi košarkaši iz šest klubova (četiri iz Srbije, po jedan iz Slovenije i Crne Gore),  crno-beli su nadigrali vršnjake iz Foke (Kragujevac), revanširala se za prošlogodišnji neuspeh u finalu ovog turnira i ubedljivim rezultatom 81:57 zasluženo osvojila trofej.

Treće mesto na trodnevnom pravom malom spektaklu u hali Sportskog centra  pripalo je slovenačkom Braniku iz Maribora, koji je savladao valjevskog Metalca sa 69:45. Osečina je zauzela peto mesto zahvaljujući minimalnoj pobedi nad crnogorskim Kotorom od 73:71 u najdramatičnijoj utakmici na turniru.

Pehar za MVP igrača turnira, jednoglasnom odlukom svih trenera (Bogdan Đurić iz Foke, Marko Stanković iz Partizana, Rajko Krščić iz Branika, Nikola Begović iz Kotora, Vojislav Kecojević iz Metalca i Vladimir Radivojević iz Osečine), dodeljen je darovitom Mariu Nakiću iz Partizana, sinu nekada poznatog košarkaša Ive Nakića, dok je dva pehara dobio član domaće ekipe Pavle Kuzmanović, prvi kao najbolji strelac turnira, a drugi kao najuspešniji realizator šuteva za tri poena.

Sva tri dana tribine sa 450 mesta bile su na svakoj utakmici ispunjene gotovo do poslednjeg mesta, a publika je imala priliku da  uživa u borbenosti i zavidnom košarkaškom umeću mladih igrača, koji na ovaj način stiču značajna iskustva za svoj dalji košarkaški razvoj.

Predtakmičenje

U prvoj grupi, u prva dva dana turnira, Beograđani su  deklasirali Mariborčane i Kotorane, a Slovenci Crnogorce, dok su u drugoj grupi Kragujevčani bili ubedljivo bolji od Metalca i Osečine, a Valjevci od domaćina.

Setite se gde ste počeli

Velika mi je čast i zadovoljstvo da otvorim ovaj turnir i provedem vreme sa vama. Momcima poručujem da je potreban dugotrajan i naporan rad da bi uspeli u ovom lepom sportu, a svima koji budu jako uporni još i to da bi bilo lepo da se jednog dana prisete odakle potiču i gde su počeli – rekao je na otvaranju Jovica Antonić, pomoćnik selektora državne reprezentacije Srbije.

Učesnike i goste u ime domaćina na početku turnira  pozdravili su Dane Krsmanović, predsednik kluba i Nenad Stevanović, predsednik Opštine Osečina, koji su na završnoj svečanosti zajedno sa Milanom Uroševićem, načelnikom Opštinske uprave i Dušanom Vučićevićem, sekretarom kluba, najboljim i najuspešnijim ekipama i pojedincima uručili pehare i priznanja.

Fotografije sa turnira pogledajte ovde

Scroll To Top