VESTI:
Početna / vesti / sport / Kros RTS-a „Kroz Srbiju” u Osečini i Peckoj
Kros RTS-a „Kroz Srbiju” u Osečini i Peckoj

Kros RTS-a „Kroz Srbiju” u Osečini i Peckoj

Na znak iz studija RTS-a prof. dr Tomislava Jovanovića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sa startnih mesta u Osečini i Peckoj preko 800 predškolaca i đaka iz opštine Osečina započelo je trke i okviru jedinstvene atletske priredbe, koja se istovremeno održavala širom zemlje, a koji dan pre ili kasnije i u dijaspori.

Tradicionalni kros RTS-a „Kroz Srbiju”, 23. po redu, u Osečini je imao 525, a u Peckoj 281 učesnika, koji su trčali, družili se i bavili fizičkom aktivnošću, demonstrirajući zdravlje svoje populacije i povratak stare, možda i pomalo zaboravljene devize: „U zdravom telu – zdrav duh!”

U organizaciji Osnovne škole „Braća Nedić” i njenih izdvojenih odeljenja iz seoskih sredina, kao i Predškolske ustanove „Lane” u Osečini je trka održana na stazi od škole, pored crkve i fudbalskog stadiona do cilja u Hajduk Veljkovoj ulici kod Sportskog centra. Rezultati osnovaca: prvi razred – prvo mesto kod devojčica podelile su Nina Petrović i Sofija Mirosavić, dok je kod dečaka najbolji bio Mateja Grujić, drugi razred – Anđela Vuković i Andrej Karajović, treći razred – Milica Milošević i Žarko Josipović, četvrti razred – Teodora Mirosavić i Veljko Antonić, peti razred – Bojana Rakić i Filip Vasić, šesti razred Anđela Ranković i Stefan Teodorović, sedmi razred – Milica Anđelić i Nemanja Božić i osmi razred – Aleksandra Andrić i Đorđe Šarić. U konkurenciji predškolaca najbrža od devojčica bila je Jefimija Kostić, a najbrži dečak Vlada Erić.

kros-pecka

Na igralištu u Peckoj, gde je organizator trke bila Osnovna škola „Vojvoda Mišić”, trčali su skoro svi učenici matične škole i njenih izdvojenih odeljenja – četvororazrednih škola u okolini. Pobednici po kategorijama su: prvi razred – Milica Jevtić među devojčicama i Luka Simić kod dečaka, drugi razred – Sofija Milovanović i Miloš Todorić, treći razred – Katarina Urošević i Stefan Gajić, četvrti razred – Jelena Ivković i Nemanja Simić, peti razred – Ivana Jović i Aleksandar Pavlović, šesti razred – Aleksandra Petrović i Dušan Nenadović, sedmi razred – Marijana Sekulić i Saša Nedeljković, a iz osmog razreda – Ana Nešković i Ivan Gligorić.

Scroll To Top