VESTI:
Početna / vesti / sport / OPŠTINA OSEČINA BIĆE DOMAĆIN BICIKLISTIMA – Kup Srbije u biciklizmu
OPŠTINA OSEČINA BIĆE DOMAĆIN BICIKLISTIMA – Kup Srbije u biciklizmu

OPŠTINA OSEČINA BIĆE DOMAĆIN BICIKLISTIMA – Kup Srbije u biciklizmu

Biciklistički klub iz Osečine, koji je u fazi osnivanja, na čelu sa pokretačem Milanom – Mikijem Petrovićem, a u saradnji sa Biciklističkim klubom Crvena zvezda iz Beograda krajem avgusta organizovaće biciklističku trku za Kup Srbije u biciklizmu na opštinskoj teritoriji. Profesionalna trka održaće se 28. avgusta, trećeg dana ovogodišnjeg Sajma šljiva, i to ne relaciji Osečina – Lopatanj – Iva – Dragodol – Pecka – Bastav – Osečina. Dužina staze je oko 44 kilometra.

-Prijatelji iz Crvene zvezde prosledili su nam dopis kojim je potvrđeno da je ova trka uvrštena u sistem i kalendar takmičenja Biciklističkog saveza Srbije. Uvertira će biti takmičenje mlađih kategorija biciklista iz Osečine. Na ovaj način nastavljamo saradnju sa BK Crvena zvezda, koja je započeta prošlogodišnjom akcijom u „Nedelji mobilnosti”, kada smo zajedno promovisali biciklizam i deci iz naše sredine podelili niz vrednih nagrada – rekao je Petrović, izražavajući očekivanje da će trka na teritoriji opštine Osečina da postane tradicionalna, kao i MTB trke sledeće godine.

On je još dodao da na ovaj način želi da zaokruži svoju višedecenijsku ljubav prema vožnji na dva točka, koja se „rodila” još u đačkim danima kada  je bio učesnik  republičkih takmičenja „Šta znaš o saobraćaju” vozeći u to vreme jako popularnu „poniku”…

Scroll To Top