ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ: Програм развоја спорта
СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ: Програм развоја спорта

СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ: Програм развоја спорта

Унапређење квалитета живота и обогаћивање друштвених односа међу становништвом кроз бављење спортом, као и стварање система у коме ће свако имати право да се бави спортом, најважнији су разлози за доношење Програма развоја спорта у општини Осечина за период 2015-2018. године. Циљ овог стратешког документа је да омогући да се у овој средини кроз спорт развијају личности, одржава добро здравље, побољшавају физичке способности, боље и сврсисходније користи слободно време и постижу врхунски резултати.

Усвајањем овог дугорочног документа уједно испуњавамо обавезу прописану Законом о спорту, али уз свест да се то чини не само ради тога већ и из потребе да се спорт у општини Осечина јасно дефинише и позиционира – каже др Драган Атанасов, професор Факултета за спорт, који се налазио у саставу општинске Комисије за израду спортске развојне стратегије.

Он је изразио задовољство што је био у прилици да пружи помоћ овој али и још неким јединицама локалне самоуправе које су први пут радиле један овакав документ. Подсетио је да се свуда долазило до истих или сличних питања и одговора, рецимо о томе како да се финансира спорт или да ли је важнија једна или друга спортска грана? Др Атанасов сматра да ће овакав Програм, кога су све локалне самоуправе дужне да ураде најкасније у јануару 2016. године, понудити уједначенија решења у овој области за све општине.

Председник Женског одбојкашког клуба „Осечина” Живорад Бојчић истакао је да Програм представља много важан документ и да је потребан како би овдашњи спортисти и спортски колективи што правилније користили буџетска и друга средства издвојена или прикупљена за спортске намене.

На овај начин општина Осечина предузима мере да сви грађани на овој територији имају могућности да се баве спортом користећи услове, програме свих врста и стручне кадрове. Затим, у правцу осигуравања темеља спорта, како у школама тако и свих других видова укључења деце у спортске активности. Ту је и обезбеђење планирања, изградње и реконструкције потребних спортских објеката, као и пружање подршке и подстицање бављење спортом на што вишем нивоу – рекао је Владимир Радивојевић, председник Комисије и координатор општинске Канцеларије за младе.

Scroll To Top