VESTI:
Početna / vesti / turizam / NAGRAĐENI UČESNICI 11. SAJMA ŠLJIVA: Zlatnik Goranu Simiću iz G. Crniljeva
NAGRAĐENI UČESNICI 11. SAJMA ŠLJIVA: Zlatnik Goranu Simiću iz G. Crniljeva

NAGRAĐENI UČESNICI 11. SAJMA ŠLJIVA: Zlatnik Goranu Simiću iz G. Crniljeva

Dobitnik pobedničkog zlatnika Sajma šljiva, koji se dodeljuje najboljem proizvođaču šljiva u sezoni, za 2016. godinu je Goran Simić iz Gornjeg Crniljeva. On je je prvo mesto osvojio i 2007. godine, na drugom Sajmu u Osečini.

Drugu nagradu, ovog puta, podelili su: gazdinstvo braće Mladena i Čedomira iz Tuđina i gazdinstvo Nenada  Vilotića iz Gunjaka. Treća nagrada na ravne časti pripala je gazdinstvima  Živote Erića  iz G. Crniljeva i Vladimira Stefanovića iz Dragijevice.

Najbolji pekmez, u konkurenciji od 37 takmičara: 1. mesto Svetislav Lukić iz Sela Osečine, 2. Branko Ivanović iz G. Crniljeva, a 3. Milan Ilić iz Lopatnja.

Najbolji džem među 25 konkurenata: 1. Marko Janković iz G. Crniljeva, 2. Dana Nikolić iz Osečine, 3.  Vojislav Milovanović iz Sirdije.

Najbolje slatko  od šljiva, od 45 takmičara: 1. Lazar Jovanović iz Tuđina, 2. Živojin Pavlović iz Sirdije, 3. Biljana Vulović iz  Koceljeve.

Najbolji šljivani kolač, od  20 takmičara: 1. Goran Radovanović, 2. Slobodan Milovanović , 3.  Dragan Stepanović, svi iz G. Crniljeva.

Šampion ocenjivanja jakih alkoholnih pića od voća: 1. „BB Klekovača” iz Bajine Bašte,  2. „Promont destileri” iz Novog  Sada, 3. „Braća Tomašević” iz Prijepolja. U konkurenciji je bilo 201 uzorak od 98 učesnika. Podeljeno je 19 velikih zlatnih medalja, 33 zlatne, 123 srebrnih i 24 bronzane medalje, dok su dve rakije diskvalifikovane.

Specijalne rakije: sve tri prve nagrade otišle su u Bajinu Baštu.

Ostale voćne rakije: 1. i 2. mesto pripalo je Novosađanima, 3. „BB Klekovača” Bajina Bašta.

Najbolja podgorska  šljovovica: 1. Milorad Sekulić iz Gunjaka, 2. Života  Erić iz G. Crniljeva, 3. Nenad Pantelić iz Dragijevice.

U kategoriji šljivovica: 1. „Stari vitez” iz Zavlake, 2. SZR „Radovača” iz Uba, 3. Dragić Gajović iz  Guberevice.

Na izložbi „Zlatne ruke” prvu nagradu za predstavljanje običaja dobila je Mirjana Srećković Ninić iz S. Osečine.

U kategoriji „Ukupan izgled i sadržaj jela i predmeta narodne radinosti”: 1. Udruženje žena iz Brankovine, 2. Udruženje žena „Jamenčanke” iz Jamena kod Šida i 3. Jelena Nikolić iz S. Osečine.

Za pojedinačna jela: 1. Udruženje „Srpska tradicija” Mionica i  Udruženje poslovnih žena „Eva” iz Mionice,  2. Mira Matić iz Valjeva, 3. Željana Arsenović iz Šapca.

Najbolji ručni rad: 1. Divna Milutinović iz Pecke, 2. Jelena Vuković iz Šapca, 3. Slavka – Biba Jovanović iz Osečine.

Proizvodi inspirisane tradicijom – suvenir: pobednik je Udruženje „Mina Karadžić” iz Loznice.

Za očuvanje kulturnog nasleđa – u konkurenciji porodica ili pojedinca- nagrađena je Jasmina Antonić iz Osečine, a u konkurenciji dece ili grupe dece – učenici 3. razreda Osnovne škole „Braća Nedić” iz Osečine, sa učiteljima Milanom Vujičićem i Draganom Simićem.

Zdravičari: 1. Dragica Janković iz Osečine, 2. Miodrag Mika Sević iz Carine, dok su treće mesto podelile Jelena Bradonjić iz Komirića i Jelica Zeljić iz Osečine.

Najuređeniji štand među poljoprivrednim proizvođačima imao je Radiša Mirić iz Lopatnja, a za najlepši među štandovima izlagača proglašen je štand „Podgorine plast” iz Osečine.

Specijalnu nagradu  za doprinos u radu i unapređenju sajma  dobio je Zlatomir Milovanović iz G. Crniljeva.

Na maskenbalu  prvo mesto pripalo je Aleksi  Živanoviću, drugo Nedi  Srećković, a treće Relji  Gačiću. Najšarmantniju masku imala je Natalija Ninić, a najsmešniju David Petrović…

Scroll To Top