VESTI:
Početna / vesti / turizam / SABOR LOVACA U GORNJEM CRNILJEVU: Ulov skroman, hajka uspešna
SABOR LOVACA U GORNJEM CRNILJEVU: Ulov skroman, hajka uspešna

SABOR LOVACA U GORNJEM CRNILJEVU: Ulov skroman, hajka uspešna

Prošlonedeljni treći i već tradicionalni Sabor lovaca u Gornjem Crniljevu okupio je preko 150 domaćih lovaca i njihovih gostiju i prijatelja iz Šašinaca, Nepričave, Draginja, Koceljeve, Šapca, Beograda, Loznice, Valjevske Kamenice i Cerovca. U sklopu Sabora organizovana je velika hajka na Vlašićke lisice, koje su često do sada ovde opustošile živinarnike meštana.

Na širokom ataru na padinama Vlašića i izvorišta reke  Tamnave, golema družina lovaca je u toku višečasovnog lova uspela da odstreli samo tri lisice. Ali, ovim skromnim ulovom niko nije bio nezadovoljan, s obzirom da su ovdašnji lovci u toku priprema za Sabor otkrili i „počistili” brojne lisičije jazbine, tako da su ovog puta svi imali vremena i za neka druga, propratna zadovoljstva.

Naime, kako nam je rekao Nikole Tomića, direktor Turističke organizacije „Podgorina” iz Osečine, koja je zajedno sa sa Lovačkim udruženjem „Milenko Pavlović – Pilot” i sekcijom lovaca iz G. Crniljeva organizovala ovaj Sabor, hajka je bila je samo odličan  povod za nezaboravno druženje ovdašnjih lovaca i njihovih gostiju. Uz bogat kulturno-zabavni program i meni kakav dolikuje lovcima,  saborovanje je potrajalo sve do doboko u noć, prerastajući u lepu manifestaciju lovačko-turističkog karaktera, koja će od sada vidnim  slovima biti upisana u opštinski godišnji kalendar događaja i turističku ponudu ove zajednice.

Scroll To Top