VESTI:
Početna / vesti / zdravstvo / POSETA AMBASADORA JAPANA NJ.E. ĐUIĆIJA TAKAHARE:Kvalitetnije medicinske usluge
POSETA AMBASADORA JAPANA NJ.E. ĐUIĆIJA TAKAHARE:Kvalitetnije medicinske usluge

POSETA AMBASADORA JAPANA NJ.E. ĐUIĆIJA TAKAHARE:Kvalitetnije medicinske usluge

Na svečanoj ceremoniji primopredaje modernog ambulatnog vozila i medicinske opreme iz donacije Vlade Japana Domu zdravlja u Osečini u ukupnoj vrednosti od 70.145 evra, ambasador „Zemlje izlazećeg sunca” u Srbiji nj.e. gospodin Đuićija Takahare, koji je posetio Osečinu, simbolično je uručio ključeve od novog „saniteta” dr Dušanu Milovanoviću, direktoru ovdašnje zdravstvene ustanove.

Prethodno je ambasador je u pratnji domaćina obišao službe laboratorije, ginekologije i sterilazacije, koje su zahvaljujući finansijskoj podršci prijatelja iz Japana značajno poboljšane u pogledu opremljenosti i pružanju medicinskih usluga lokalnom stanovništvu. Tom prilikom je rekao:

– Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, Opštini Osečina i Domu zdravlja čestitam za posvećenost jačanju zdravstvene zaštite građana, kao i na uspešnom završetku projekta „Opremanje ambulantnim vozilom i medicinskom opremom”. Projekat je realizovan u okviru POPOS programa, kojim se obezbeđuje podrška aktivnostima u vezi sa osnovnim ljudskim potrebama u oblasti zdravstva, osnovnog obrazovanja, socijalne zaštite i zaštite životne sredine. Nadam se da će ovo doprineti daljem razvoju Opštine, kao i jačanju prijateljskih odnosa između naroda Japana i Srbije.

Prijateljima iz Japana na ovoj donaciji, kao i pruženoj pomoći u procesu otklanjanja posledica prošlogodišnjih katastrofalnih poplava u ime građana i lokalne samouprave Osečine zahvalio se Nenad Stevanović, predsednik Opštine, a za svu podršku, naročito u oblasti zdravstva, koju japanska Vlada i narod pružaju Srbiji dr Predrag Sazdanović, pomoćnik ministra zdravlja

-Kroz ovaj projekat nabavke ambulantnog vozila i druge medicinske opreme značajno je povećan kvalitet pružanja medicinskih usluga. Hitan prevoz pacijenata postao je bezbedniji i brži, oni više ne moraju da za svaku analizu putuju u druge gradove, a lekari sada mogu da uspostave preciznije dijagnoze –rekao je dr Milovanović, koji je reči zahvalnosti uputio u ime 12 i po hiljada pacijenata sa opštinske teritorije i 50 zaposlenih u Domu zdravlja u Osečini i Zdravstvenoj stanici u Peckoj.

Scroll To Top