ВЕСТИ:
Почетна / АЛИЈАНСА ФРАНЦУСКА – СРБИЈА
АЛИЈАНСА ФРАНЦУСКА – СРБИЈА

АЛИЈАНСА ФРАНЦУСКА – СРБИЈА

У Осечини је 1995. године основана Алијанса Југославија – Француска, прва нестраначка невладина организација у овој општини. курсеви језикаЊен циљ је приближавање француског језика, културе и осталих цивилизацијскух достигнућа, допринос учвршћивању традиционално добрих односа француског и српског народа.
Кроз Алијансу у Осечини прошло је неколико стотина деце школског и предшколског узраста који су на овај начин стекли прва знања из француског језика. Првих година од оснивања, активности су биле веће него у новије време. Био је организован рад по групама, одржано неколико занимљивих приредби, остварени контакти и сарадња са сличним организацијама и успостављена плодоносна сарадња са Француским културним центром. курсеви језикаТренутно рад се своди на коришћење библиотеке која располаже одређеним бројем књига на француском, као и на додатни рад са одличним ученицима виших разреда.

У плану је оживљавање свих врста активности и то у најскорије време.

Један од оснивача и активних учесника у раду Алијансе, Александар Миленовић преминуо је у октобру 2005. године.

ПРИРЕДБА НА ФРАНЦУСКОМ (чланак из Напреда 27. јун 1997.)

kursevi-engleskog

Млади полазници Школе француског језика при огранку Алијансе Југославија – Француска из Осечине, су пригодним програмом, обележили завршетак школске године и годишњицу свог успешног рада. Приредба је првенствено била намењена њиховим родитељима, али су и остали грађани Осечине имали прилику да прате краћи рецитал, певачке нумере и мање скечеве на већ коректном француском језику,  у извођењу марљивих девојчица и дечека, које у тајне овог реномираног светског језика педантно и стрпљиво, на популаран начин уводе вредни професори Милан Симић, Александар Миленовић и Весна Крунић.

Scroll To Top