ВЕСТИ:
Почетна / вести / Пчелари поново међу основцима у Осечини
Пчелари поново међу основцима у Осечини

Пчелари поново међу основцима у Осечини

Удружење пчелара „Пера Јовановић Комирићанац“ из Осечине наставља промоцију пчеларства у својој општини. Поводом тога 25.11.2021. године председник удружења Александар Николић посетио је, по други пут ове године, Образовно-васпитни центар „Браћа Недић“ Осечина.


Ученицима седмог разреда, на часу одељенске заједнице у присуству одељенског старешине, Николић је говорио да пчеле нису само произвођачи меда, о њиховом значају у опрашивању биљака, опстанку биљних врста, екосистема као и опстанку самог човека. У току излагања показане су слике људи у свету који опрашују своје воћњаке јер немају пчеле и на тај начин наглашен значај очувања пчелињих врста код нас. Ученици су показали завидно знање о анатомији пчеле, али су и били изненађени сазнањем о тако великом значају овог инсекта за целу планету.


Током дружења ученици су постављали занимљива питања везана за пчеларство, а на самом крају посете свим присутнима подељене су мајице са логом удружења.
Средства за израду мајица финансирала је Општина Осечина на челу са председником господином Николом Томићем, коме се на овај начин још једном захваљујемо.
Посебну захвалност дугујемо и предсенику СПОС господину Родољубу Живадиновићу чијом је посетом 28.8.2021.године и одржавањем трибине о раду СПОС у оквиру Сајма шљива у Осечини скренута пажња локалној заједници на значај и рад удружења.
Председник ПУ
Александар Николић

Scroll To Top