ВЕСТИ:
Почетна / вести / PKS podržava proizvođače šljiva
PKS podržava proizvođače šljiva

PKS podržava proizvođače šljiva

Predsednik PKS prihvatio je poziv predsednika opštine Osečina, da otvori 9. Sajam šljiva, koji će se održati 29-31. avgusta

„Privredna komora Srbije podržava lokalne samouprave koje žele da se bave svojom privredom“, rekao je Željko Sertić, predsednik nacionalne asocijacije privrednika na sastanku sa predsednikom opštine Osečina Nenadom Stevanovićem. Sertić je ukazao na mogućnosti Komore da pruži podršku privrednicima i na domaćem i na međunardnom terenu, u oblasti edukacije, brendiranja, ali i na rešavanju pravnih problema ili problema sa naplatom.

pks1Predsednik Privredne komore Srbije prihvatio je poziv da otvori ovogodišnji Sajam šljiva u Osečini, koji se održava od 29. do 31. avgusta. Sajam, koji se organizuje od 2006. godine, okupiće više od 200 izlagača, među kojima će biti i gosti iz zemalja u okruženju i Austrije. „Održaće se i berza voća, na kojoj svoje proizvode predstavlja između 70 i 80 poljoprivrednika, kao i prestižno takmičenje proizvođača rakije“, rekao je predsednik opštine Nenad Stevanović.

Opština Osečina, poznata kao prestonica šljive, na svojoj teritoriji ima približno milion stabala ovog voća. „Uspešna privatizacija osečinske Podgorke od strane austrijske kompanije Grinevald donela je ozbiljne investicije i sada Osečina ima najmoderniju hladnjaču u Srbiji“, rekao je Stevanović i naglasio da u opštini radi i oko 200 sušara za šljive. „Većina proizvedenih količina suve šljive izvozi se u Rusiju“, rekao je Stevanović.

M. Stefanović

Vest preuzeta sa sajta www.pks.rs

Scroll To Top