VESTI:
Početna / vesti / skupština / Izabrani članovi (još) tri Saveta mesnih zajednica
Izabrani članovi (još) tri Saveta mesnih zajednica

Izabrani članovi (još) tri Saveta mesnih zajednica

Prošle nedelje održani su redovni izbori za članove Saveta mesne zajednice Dragodol i dopunski u osam mesnih zajednica. Na dopunskim izborima sve članove novog saziva dobili su: Tuđin, Lopatanj i Bratačić. Tako su se stekli uslovi da i ove mesne zajednice, kao što je to slučaj iz prethodnog izbornog kruga sa Dragijevicom, Sirdijom, Komirićem, Osečinom 2, Gunjacima, Carinom i Belotićem, konačno dobiju svoje novo mesno rukovodstvo.

U Skadru i Ostružnju uslediće ponovno glasanje s obzirom da su ovog puta po dva kandidata na kraju imali isti broj glasova. Što se Dragodola tiče tamo se u nedelju prvi put na ovim izborima izlazilo na biralište jer do sada nije bilo kandidata. Međutim, kako u ovoj mesnoj zajednici, kao i u Osečini 3, Osečini 4 i Selu Osečini i dalje nema dovoljno izabranih članova za konstituisanje Saveta predstoje novi pokušaji da se do toga dođe.

To isto važi i za Osečinu 1, Plužac, Gornje Crniljevo, Konjušu, Bastav, Konjic i Pecku, kojima nedostaje odgovornih predlagača i mogućih članova Saveta mesnih zajednica, koji bi svojim delovanjem u osnovnoj jedinici lokalne samouprave bili u prilici da pokreću i učestvuju u rešavanju najvažnijih pitanja u naseljima u kojima žive.

Sada predstoji da predsednik Skupštine opštine i Opštinska izborna komisija naknadno odrede i objave novi termin održavanja dopunskih, tamo gde su započeti, odnosno redovnih izbora u mesnim zajednicima u kojima još niko nije nikog predložio za člana Saveta.

Scroll To Top