ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / ОБИМНИ РАДОВИ У ЦЕЛОЈ ОПШТИНИ: Комуналије, путеви, реке, мостови…
ОБИМНИ РАДОВИ У ЦЕЛОЈ ОПШТИНИ: Комуналије, путеви, реке, мостови…

ОБИМНИ РАДОВИ У ЦЕЛОЈ ОПШТИНИ: Комуналије, путеви, реке, мостови…

После замене дотрајалих азбестно-цементних водоводних цеви пластичним, полиетиленским, која је извршена тротоаром дуж главне улице у Осечини, у току је постављање канализационих колектора испод коловоза централне осечанске саобраћајнице. То је разлог за честе промене режима саобраћаја, отежано кретање возила и пешака кроз насеље, чак и повремено краће прекиде на овом  делу магистралног пута Ваљево – Лозница.

Према утврђеној динамици, актуелни радови требало би да буду завршени већ до средине маја, како би ово велико „градилиште”  било „уступљено”  другим извођачима, грађевинцима и путарима који врше ревитализацију деонице  државне саобраћајнице од Драјића рампе у Доњој Каменици све до Завлаке. Они се већ се са својом моћном механизацијом и људством налазе пред Осечином, и то и са источне и са западне, где се увелико одвијају предвиђени послови.

У међувремену, без већег застоја приведени су обимни договорени радови на делу донаторског пројекта Владе Републике Србије и Амбасаде Италије „Обнова оштећених водних објеката”, који се реализује преко Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе”, овде под називом „Корекција тока реке Јадар кроз Осечину”. Извођач „Југокоп-Подриње” из Шапца је извршио регулацију 1,5 километра корита и обала Јадра у овом насељеном месту.

Са партнерима из Чешке Општина је недавно наставила договорње око реализације заједничког пројекта изградње система за пречишћавање отпадних вода из будуће канализационе мреже. Од свих планираних или започетих послова једино је дошло до застоја код наставака обилазнице, која би сада итекако добро дошла. Питање имовинских односа мораће да се решава преко виших државних органа, који би прво требало да прогласе виши јавни интерес, а онда да се одреди новчана накнада  по реалним тржишним ценама, с обзиром да су поједини власници земљишта превише „зацепили”, како кажу у Општини.

Значајне инфраструктурне инвестиције у овој средини нису предвиђене само за варош него и за рурални део општинске територије. Тако је ових дана потенцијалним извођачима упућен јавни позив за слање понуда за изградњу три моста на овдашњим локалним путевима. Реч је о мосту преко Јадра на саобраћајници Л 9 Комирић- Белотић – Бела Црква, затим о мосту на путу за Лопатањ преко Лопатањске реке и мосту за Братачић преко реке Пецке.

Scroll To Top