ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ: 1.000 метара цевовода
У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ: 1.000 метара цевовода

У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ: 1.000 метара цевовода

У Осечини су почели грађевински радови на реконструкцији водовода у Карађорђевој улици у дужини од 700 метара. На делу главне улице од моста на Ловачкој реци код Туристичке организације „Подгорина” и Полицијске станице до скретања за Пецку и Љубовију код кафане „Сјајац” и супермаркета „Дис”, старе и дотрајале азбестно-цементне водоводне цеви биће замењене новим пластичним полиетеленским.

Радови у вредности од 61.000 америчких долара, чији је званични инвеститор општина Осечина, а партнер Канцеларија за обнову и помоћ поплављених подручја Владе Републике Србије, финансирају се из донације Владе Јапана коју спроводи Програм Уједињених нација за развој УНДП. Договорени и уговорени рок за њихов завршетак је крај 2015. године, прецизирали су са руководством локалне самоуправе на челу са Ненадом Стевановићем, председником Општине, представници УНДП Данко Јовановић и Жељко Жугић, који су присуствовали, прво радном састанку у општини, а онда и почетку радова.

-То није све. Наиме, ускоро ће почети слични радови и на делу од кружног тока код „Подгорине – фрухт” према Кику у дужини од 300 метара – додаје председник Стевановић.

Координатор пројекта Жељко Андрић, општински еколошки инспектор, истовремено најављује за наредне дане и почетак важних и обимних радова на Јадру, од моста за насеље Пискавице узводно у дужини од 800 метара и од нерегулисаног дела низводно од Осечине у дужини од 400 метара.

-Из средстава УНДП обавиће се сечење растиња и профилисање обала Јадра, чиме ће бити смањена опасност од поплава, али и омогућен несметан наставак започетих радова на изградњи обилазнице – изјавио је Андрић.

Scroll To Top