ВЕСТИ:
Почетна / вести / ПОКЛОН УЏБЕНИЦИ ПРВАЦИМА
ПОКЛОН УЏБЕНИЦИ ПРВАЦИМА

ПОКЛОН УЏБЕНИЦИ ПРВАЦИМА

Општина Осечина и Образовно-васпитни центар „Осечина“, организовали су свечани пријем за ђаке прваке.
Председник општине Осечина, Никола Томић, уручио је бесплатне комплете уџбеника будућим првацима.
– Нема ничег вишег и кориснијег за будући живот од лепе успомене на први дан школе. Желим вам да сачувате овај тренутак као леп, посебан и важан, јер данас ступате на пут вашег образовања. Оно што ћемо ми, а пре свега ваши родитељи и учитељи, имати на уму, а то је да је полазак у школу за вас децо велики корак и изазов. Сваки почетак је изазов и желим да га савладате, да истражујете, да се помажете, разумете, дружите и да стекнете нова пријатељства – истакао је председник.
Општина Осечина по први пут спроводи акцију бесплатних уџбеника. Председник је изразио да је циљ овакве акције помоћ породици, растерећење кућног буџета и жеља да наша деца сигурно корачају у ново раздобље, да пре свега буду здрави, задовољни и успешни. Такође, да ће се наставити са сличним акцијама како би олакшали и побољшали живот наших грађана.
Локална самоуправа и на овај начин показује своју солидарност и друштвену одговорност када су у питању најмлађи суграђани и њихове породице.
Директор ОВЦ „Осечина“, Зоран Петровић, истако је да је у овом тренутку најважније да родитељи и учитељи сарађују, буду јединствени, како би само прилагођавање, на нове обавезе, што лакше прошло. Такође, навео је и спремност и решеност запослених, да деци што је више могуће олакшају боравак у школи , пре свега стварањем услова за здраво и безбедно одрастање и учење у складу са препорукама надлежних органа и институција.
Очекујемо да ће солидарност и узајамна подршка бити нa високом нивоу- заједнички је интерес свих учесника образовно-васпитног процеса.

Scroll To Top