ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / ОСВЕШТАНА ЦРКВА У ДРАГИЈЕВИЦИ: Међу гостима и министар Веља Илић
ОСВЕШТАНА ЦРКВА У ДРАГИЈЕВИЦИ: Међу гостима и министар Веља Илић

ОСВЕШТАНА ЦРКВА У ДРАГИЈЕВИЦИ: Међу гостима и министар Веља Илић

crkva-dragijevicaЊегово преосвештенство епископ ваљевски Милутин, уз саслуживање свештенства и свештеномонаштва Ваљевске епархије и Подгорског архијерејског намесништва на челу са протонамесником Раденком Андрићем, освештао је прошле недеље новоподигнуту цркву у Драгијевици, која је посвећена Светом Сави, првом српском светитељу и просветитељу.

Владика је потом служио литургију у новоосвештаном храму. Свечаном чину присуствовали су бројни гости, међу којима министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић, затим директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Милета Радојевић, онда народни посланик Драган Алексић, председник Општине Осечина Ненад Стевановић и његов заменик Милан Симић, као и бројни верници из овог краја.

dragijevica-crkvaИзградња цркве у Драгијевици почела је 2000. године, а министар Илић је и тада овде био присутан. Храм је подигнут уз подршку Српске православне цркве, државе и локалне заједнице, затим бројних задужбинара, приложника и људи добре воље. Свима њима, као и вредним неимарима, овом приликом речи захвалности упутили су владика Милутин, председник  Стевановић и представници Црквеног одбора.

Scroll To Top