ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА: Златија Миличић на челу Скупштине
КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА: Златија Миличић на челу Скупштине

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА: Златија Миличић на челу Скупштине

Досадашња председница локалног парламента Златија Миличић из Осечине и у новом сазиву председаваће Скупштином општине. Одлука о томе донесена је у среду, 8. јуна на Конститутивној седници.

Milica-Drajić,-Zlatija-Miličić,-Mladenka-NenadovićЊена заменица, као и у претходном мандатном периоду, биће Милица Драјић из Осечине, док је на дужност секретара Скупштине општине постављена Младенка Ненадовић из Царине.

У првом делу седнице, у којем су учествовали свих 33 изабраних одборника, усвојен је извештај Општинске изборне комисије о спроведеним изборима за општинску Скупштину одржаним дана 24. априла ове године. Потом су новим одборницима (14 из редова СНС, седам из коалиције окупљене око социјалиста, пет из Нове Србије, три из групе грађана „Нови почетак” и по два из Демократске странке и коалиције ДСС-Двери) потврђени мандати и обављено полагање заклетве.

После предлога за председника Скупштине од стране 13 одборника са листе СНС уследила је пауза ради припрема за тајно гласање. Тада је седам опозиционих одборника из коалиције Социјалистичка партија Србија – Српска народна партија без најаве и образложења одустало од учешћа у даљем раду.

Од 26 преосталих одборника за предлог да Златија Миличић буде председница  СО Осечина гласало је 24, а против два, док је за предлог да Милица Драјић буде заменица председнице гласало 23, а против три одборника. На предлог председнице локалног парламента на место секретара Скупштине постављена је дипл. правница Младенка Ненадовић из Царине, досадашњи секретар Предшколске установе „Лане” из Осечине.

Scroll To Top