VESTI:
Početna / vesti / privreda / Na Sajmu „Kovito” u Ormožu, u Sloveniji
Na Sajmu „Kovito” u Ormožu, u Sloveniji

Na Sajmu „Kovito” u Ormožu, u Sloveniji

Opštinski privredni, poljoprivredni, voćarski, prerađivački i turistički potencijali Osečine od 27. do 29. septembra predstavljeni su na 5. međunarodnom Sajmu obrtništva, turizma, vina i vinogradarske opreme pod nazivom „Kovito”, koji je održan u prijateljskoj slovenačkoj opštini Ormož.

– Prvi povoljni utisak je da smo privukli značajnu pažnju brojnih posetilaca. Poslovni svet iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Italije i drugih delova regiona na našem štandu, koji je bio dosta dobro posećen, pokazao je veliko interesovanje za proizvode, mogućnosti i ponudu Osečine. Pored razgovora sa dosadašnjim partnerima o produbljivanju započetih oblika međusobne saradnje, ostvarili smo i niz novih kontakata, koji nagoveštavaju nove zajedničke poslove od obostranog interesa – kaže Nikola Tomić, direktor Turističke organizacije „Podgorina”.

Veličko Marković, drugi član zajedničke delegacije TO „Podgorina”, lokalne samouprave, preduzetnika i poljoprivrednih proizvođača iz opštine – stalnih učesnika Sajma šljiva, ističe izuzetno srdačan prijem od strane ljubaznih domaćina, koji su i još jedanput potvrdili svoje ozbiljne namere za unapređenje odnosa dve lokalne zajednice na najviši mogući nivo.

Scroll To Top