ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / РАДОВИ У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ У ОСЕЧИНИ: За почетак – од моста код Туристичке до трга „Браћа Недић”
РАДОВИ У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ У ОСЕЧИНИ: За почетак – од моста код Туристичке до трга „Браћа Недић”

РАДОВИ У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ У ОСЕЧИНИ: За почетак – од моста код Туристичке до трга „Браћа Недић”

Отворено је још једно градилиште на већ подуже времена раскопаној Карађорђевој улици, главној саобраћајници у Осечини, која је саставни део државног пута Ваљево – Лозница. Сада су, коначно, на ред стигли завршни послови иза којих следи асфалтирање. На тај начин приводи се крају реализације великог пројекта „Ургентни  радови на одржавању и санацији оштећења на деоници између Завлаке и Причевића”, у оквиру кога је већ модернизовано више деоница испред и иза Осечине.

Како сазнајемо у Општини, у првој фази реконструисаће се Карађорђева улица на делу од моста код Туристичке организације „Подгорина” и Полицијске станице све до Трга „Браћа Недић”.

-У разговору са представницима предузећа „Путеви Ужице”, који изводе целокупне радове, информисани смо да је за завршетак у комплетној Карађорђевој улици потребно 25 дана. Надам се да ће тако и бити и да ћемо брај крај августа дочекати без прашине или блата – каже Драган Алексић, председник Општине.

Пробијање рока за реализацију овог пројекта, којим је било прецизирано да све буде завршено већ до 30. јуна), а посебно алармантно стање у главној осечанској улици, изазвали су доста нервозе и негодовања од стране учесника у саобраћају и мештана. Улица  је прво раскопана како би се пре проширења и асфалтирања замениле дотрајале цементно-азбестне водоводне цеви, поставили колектори за будућу канализациону мрежу, поправила кишна канализација и подземна електро мрежа испод коловоза и тротоара. Тај посао је урађен, али чекање на нови асфалт траје дуже од очекиваног, тако да од од рупа на путу, прашине по сувом времену и блата после сваке кише не може „да се живи више”, сложни су грађани.

Тим поводом уследило је и одборничко питање у Скупштини општине, на које на седници локалног парламента председник Аексић:

-Извођач радова је предузеће „Путеви Ужице”, замену водоводних цеви обавила је друга, а постављање канализационих трећа фирма. Општина је још пре мог доласка направила одличан потез  обезбедивши средства за радове на инфраструктури како се касније не би прекопавала  главна улица. Одрађено је све што је потребно „Путевима Ужице” да изводе свој део посла кроз централни део места. Међутим, проблем је до овог предузећа, које није успело да испоштује рок ни на деоницима ван насеља– каже Алексић.

Он је још рекао да по његовим сазнањима извођач приликом достављања (најповољније) понуде није узео у обзир да је у Осечини саставни део државне саобраћајнице улица а не отворени пут, што захтева посебне трошкове. Инвеститор је спреман да финасира и додатне радове, али је несхватљиво дуго потрајала израда новог предрачуна од стране Ужичана.

У међувремену, затражена је помоћ од надлежних државних органа, уследили су састанци са директором Јавног предузећа „Путеви Србије”, што је довело до позитивних помака.

-После већег ангажовања „Путева Србије” и директора Зорана Дробњака сада са много више оптимизма очекујемо да ће сви радови  бити завршени до накнадно договореног рока, дакле пре краја лета, Сајма шљива и нове школске године – додаје Алексић.

Scroll To Top