ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / ОПШТИНА ОСЕЧИНА БИЋЕ ДОМАЋИН БИЦИКЛИСТИМА – Куп Србије у бициклизму
ОПШТИНА ОСЕЧИНА БИЋЕ ДОМАЋИН БИЦИКЛИСТИМА – Куп Србије у бициклизму

ОПШТИНА ОСЕЧИНА БИЋЕ ДОМАЋИН БИЦИКЛИСТИМА – Куп Србије у бициклизму

Бициклистички клуб из Осечине, који је у фази оснивања, на челу са покретачем Миланом – Микијем Петровићем, а у сарадњи са Бициклистичким клубом Црвена звезда из Београда крајем августа организоваће бициклистичку трку за Куп Србије у бициклизму на општинској територији. Професионална трка одржаће се 28. августа, трећег дана овогодишњег Сајма шљива, и то не релацији Осечина – Лопатањ – Ива – Драгодол – Пецка – Бастав – Осечина. Дужина стазе је око 44 километра.

-Пријатељи из Црвене звезде проследили су нам допис којим је потврђено да је ова трка уврштена у систем и календар такмичења Бициклистичког савеза Србије. Увертира ће бити такмичење млађих категорија бициклиста из Осечине. На овај начин настављамо сарадњу са БК Црвена звезда, која је започета прошлогодишњом акцијом у „Недељи мобилности”, када смо заједно промовисали бициклизам и деци из наше средине поделили низ вредних награда – рекао је Петровић, изражавајући очекивање да ће трка на територији општине Осечина да постане традиционална, као и МТБ трке следеће године.

Он је још додао да на овај начин жели да заокружи своју вишедеценијску љубав према вожњи на два точка, која се „родила” још у ђачким данима када  је био учесник  републичких такмичења „Шта знаш о саобраћају” возећи у то време јако популарну „понику”…

Scroll To Top