ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ: Победнику ликовног конкурса – бицикл
ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ: Победнику ликовног конкурса – бицикл

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ: Победнику ликовног конкурса – бицикл

Осечина се преко своје општинске Канцеларије за младе ове године придружила многим градовима широм Европе у обележавању Европске недеље мобилности. Циљ ове акције јесте да се што више користи бицикл у свакодневним активностима, односно да се максимално избегава употреба аутомобила.

Поводом Европске недеље мобилности, у Основној школи „Браћа Недић” у Осечини реализован је наградни ликовни конкурс. Аутори 10 најбољих радова добили су привлачне награде, које је обезбедио Бициклистички клуб Црвена звезда из Београда уз помоћ Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије.

Првопласирана Анђела Јанковић из 5. разреда освојила је бицикл, а остали: брзиномере за бицикле, кациге, звона, рукавице…Њихова имена су: 2. место Наташа Лукић 3. Кристина Радивојевић, 4. Јовица Петровић, 5. Ксенија Поповић, 6. Ивана Теодоровић, 7. Светлана Карајовић, 8. Митар Јовановић, 9. Сања Николић и 10. Ивана Крсмановић.

Владимир Радивојевић, координатор Канцеларије за младе, каже да је овом приликом потврђена недавно успостављена сарадња са Бициклистичким клубом Црвена звезда и додао да је наредни циљ да се у Осечини оснује – бициклистички клуб.

Scroll To Top