ВЕСТИ:
Почетна / вести / здравство / ПОСЕТА АМБАСАДОРА ЈАПАНА Њ.Е. ЂУИЋИЈА ТАКАХАРЕ:Квалитетније медицинске услуге
ПОСЕТА АМБАСАДОРА ЈАПАНА Њ.Е. ЂУИЋИЈА ТАКАХАРЕ:Квалитетније медицинске услуге

ПОСЕТА АМБАСАДОРА ЈАПАНА Њ.Е. ЂУИЋИЈА ТАКАХАРЕ:Квалитетније медицинске услуге

На свечаној церемонији примопредаје модерног амбулатног возила и медицинске опреме из донације Владе Јапана Дому здравља у Осечини у укупној вредности од 70.145 евра, амбасадор „Земље излазећег сунца” у Србији њ.е. господин Ђуићија Такахаре, који је посетио Осечину, симболично је уручио кључеве од новог „санитета” др Душану Миловановићу, директору овдашње здравствене установе.

Претходно је амбасадор је у пратњи домаћина обишао службе лабораторије, гинекологије и стерилазације, које су захваљујући финансијској подршци пријатеља из Јапана значајно побољшане у погледу опремљености и пружању медицинских услуга локалном становништву. Том приликом је рекао:

– Министарству здравља Републике Србије, Општини Осечина и Дому здравља честитам за посвећеност јачању здравствене заштите грађана, као и на успешном завршетку пројекта „Опремање амбулантним возилом и медицинском опремом”. Пројекат је реализован у оквиру ПОПОС програма, којим се обезбеђује подршка активностима у вези са основним људским потребама у области здравства, основног образовања, социјалне заштите и заштите животне средине. Надам се да ће ово допринети даљем развоју Општине, као и јачању пријатељских односа између народа Јапана и Србије.

Пријатељима из Јапана на овој донацији, као и пруженој помоћи у процесу отклањања последица прошлогодишњих катастрофалних поплава у име грађана и локалне самоуправе Осечине захвалио се Ненад Стевановић, председник Општине, а за сву подршку, нарочито у области здравства, коју јапанска Влада и народ пружају Србији др Предраг Саздановић, помоћник министра здравља

-Кроз овај пројекат набавке амбулантног возила и друге медицинске опреме значајно је повећан квалитет пружања медицинских услуга. Хитан превоз пацијената постао је безбеднији и бржи, они више не морају да за сваку анализу путују у друге градове, а лекари сада могу да успоставе прецизније дијагнозе –рекао је др Миловановић, који је речи захвалности упутио у име 12 и по хиљада пацијената са општинске територије и 50 запослених у Дому здравља у Осечини и Здравственој станици у Пецкој.

Scroll To Top