ВЕСТИ:
Почетна / вести / здравство / Презентација ваљевског Центра за вантелесну оплодњу
Презентација ваљевског Центра за вантелесну оплодњу

Презентација ваљевског Центра за вантелесну оплодњу

У општини у којој је између два пописа број становника смањен за 17 одсто и у којој, према проценама, код око 300 брачних парова старости до 40 година није дошло до зачећа природним путем, караван Центра за вантелесну оплодњу при Здравственом центру Ваљево са својом промотивном кампањом „Да се нови живот рађа” дочекан је широм раширених руку.

– Локална самоуправа се са задовољством укључује у овај пројекат. За почетак, издвојићемо неколико стотина хиљада динара за опрему, а скупштинском одлуком регулисаћемо конкретну помоћ за парове који одлуче да на овај начин дођу до потомства – рекао је Ненад Стевановић, председник Општине.

Др Душан Миловановић, директор Дома здравља, апеловао је не само на општину већ и на привредне субјекте да помогну око обезбеђења свих неопходних услова за још успешнији рад овог Центра, који је за релативно кратко време свог постојања стигао до 5. места на списку најзначајнијих државних установа у овој области.

– Тренутно очекујемо да се роди 11 беба наших корисника из западне Србије. Наш тим је састављен од врхунских стручњака, запосленог медицинског особља и волонтера. Оспособљен је за пружање комплетних услуга по европским стандардима, међутим потребна нам је помоћ и подршка шире заједнице – истакла је др Милица Крстивојевић, клинички ембриолог.

Презентације програма Центра одржане су у Дому здравља и Спортском центру, а поред здравствених радника, представника локалне заједнице, привреде и медија, присуствовао им је и велики број потенцијалних корисника, грађана овог краја који, за сада, имају проблема са плодношћу.

Scroll To Top