ВЕСТИ:
Почетна / вести / POŽAR NA DEPONIJI U BELOTIĆU
POŽAR NA DEPONIJI U BELOTIĆU

POŽAR NA DEPONIJI U BELOTIĆU

Danas, 18.05.2024. godine u 14:20 min Vatrogasno spasilačko odeljenje u Osečini dobilo je dojavu o pojavi požara na nesanitarnoj deponiji u Belotiću.
Vatrogasne ekipe (4 vatrogasca) su na lice mesta stigle u  14:25 min i započele gašenje. Prvobitno požarom je zahvaćena površina od 10 ari, koja se proširila na  30 ari.  Gašenju požara pristupila je i cisterna JKP „Osečina“. U koordinaciji ove dve ekipe požar je lokalizovan na 30 ari. U toku je nasipanje inertnim materijalom i izrada protivpožarnih pruga sa ciljem sprečavanja daljeg širenja požara u telu deponije.
Štab za vanredne situacije opštine Osečina održao je sednicu na kojoj je doneo Zaključak kojim je naložena pripravnost i dežurstvo snagama sistema zaštite i spasavanja opštine Osečina (JKP Osečina, VSO i Dom zdravlja Osečina) sa konkretnim zadacima za rad.
Na terenu je svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija koji će nastaviti sa preuzimanjem mera za gašenje požara. Dom zdravlja Osečina dao je preporuke za postupanje stanovništva u zoni kontaminacije vazduha produktima sagorevanja.
U prilogu dokumentacija Štaba za vanredne situacije:

Scroll To Top