ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / Састанак представника „Подгорине-фрухт” и општине
Састанак представника „Подгорине-фрухт” и општине

Састанак представника „Подгорине-фрухт” и општине

Власници и руководство аустријско-српске компаније „Подгорина-фрухт”, које је на већ традиционалном годишњем састанку у општини предводио Рихард Гриневалд млађи, сагласили су се са представницима локалне самоуправе на челу са председником Ненадом Стевановићем, да је осмогодишња међусобна сарадња између ове фирме и локална заједнице прилично успешна и корисна за обе стране.

Унапређење општинске привреде, затим стварање услова за проширење постојећих или подизање модерних прерадних капацитета и отварање нових радних места, а посебно заједничка улагања на пољу унапређења аграра, један је од најважнијих закључака и задатака које су пред себе ставили учесници овог скупа. Они су се сложили да су тренутно највећи проблеми у подгорском малинарству, с обзиром да је после неколико сезона са неповољним временским приликама, у старим засадима малина, као и у малињацима који се не заливају, дошло је до забрињавајућег сушења стабала.

Члан продице Гриневалд, већинског власника компаније која је купила „Подгорку”, затим Катарина Вучетић, директор и Здравко Јовичић, технички руководилац „Подгорине-фрухт”, истакли су да ова фирма жели да помогне људима на терену и да у томе види и свој пословни интерес. Кажу да већ дуже време по целом свету упорно трагају за новим сортама и садницама малине како би обезбедили основу за обнављање и проширење површина под овом културом. Додали су и то да су вољни да пруже помоћ овдашњим произвођачима у решавању питања наводњавања угрожених засада воћа, које је изузетно квалитетно на овом подручју. Они су задовољни и досадашњим ефикасним решавањем административних послова код надлежних општинских органа, затим уложеним напорима у изградњи и обнови пре свега саобраћајне инфраструктуре у појединим деловима општине.

На другој страни, председник Општине Ненад Стевановић и његови сарадници похвалили су значајно учешће и подршку „Подгорине фрухт” у бројним досадашњим активностима од ширег значаја на подручју ове локалне заједнице. Истовремено, изразили су наду да ће ова фирма кроз своје даље развојне процесе ублажити проблем незапослености и дати пун допринос у подизању квантитета и побољшању квалитета воћарске производње у овом крају.

 

Scroll To Top