ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / Презентација Регионалне развојне агенције на сајму Бизнис база
Презентација Регионалне развојне агенције на сајму Бизнис база

Презентација Регионалне развојне агенције на сајму Бизнис база

Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине, коју је формирало је пет локалних самоуправа (град Лозница и општине Крупањ, Мали Зворник, Љубовија и Осечина), као и пет удружења предузетника (два из Лознице, а по једно из Љубовије, Малог Зворника и Богатића), требало би да допринесе повећању привредног раста у општинама оснивачима и овом делу земље.

На презентацији најмлађе развојне агенције у Србији на сајму Бизнис база Данијела Марковић, директор Регионалне развојне агенције пет суседних општина, подсетила је да се почетни импулс за формирање ове установе десио на прошлогодишњој Бизнис бази, када су за разлику од других, оснивачи наступали самостално и одвојено. После тога, почетком марта, у Лозници је потписан протокол о сарадњи, да би сама Агенција била основана 17. јуна ове године. Очекује се да ће она ускоро бити акредитована од стране Националне агенције за регионални развој.

Градоначелник Лознице, Видоје Петровић, напоменуо је да је основни циљ рада Агенције стварање средине са повољним пословним окружењем.

-Води се тешка битка за покретање економије и

привлачење инвестиција и она је без овакве Агенције немогућа – сматра Петровић, који је је убеђен да у овом региону постоје значајни ресурси и да би они требало да се искористе на прави начин.

Представници локалних заједница – оснивача Агенције, на челу са Ненадом Стевановићем, председником општине Осечина, који је летос изабран за првог председника Скупштине Регионалне развојне агенције, слажу се у мишљењу да мале општине саме тешко да могу да дођу до инвестиција и да је због тога постојање једне овакве установе неопходно.

Посебну тежину представља учешће Осечине у Агенцији као једине из Колубарског округа, која је препознала значај удруживања кадрова, којих ниједна локална самоуправа појединачно нема довољно.

Scroll To Top