ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / НЕНАД СТЕВАНОВИЋ : Коалиција коректно функционише
НЕНАД СТЕВАНОВИЋ : Коалиција коректно функционише

НЕНАД СТЕВАНОВИЋ : Коалиција коректно функционише

– Без обира на висину помоћи Владе Србије за санацију штета од мајских поплава и клизишта, неке планиране обавезе, које нису неопходне ребалансом буџета значајно су смањене – каже Ненад Стевановић, председник Општине Осечина, након доношења измена и допуна општинског буџета за 2014. годину. – До септембра ћемо знати, после одлуке Канцеларије за обнову Владе Србије, који су даљи кораци које ваља чинити како бисмо оспособили путеве да се њима бар може несметано проћи.
Он је, у разговору за Колубарске интернет новине, подсетио да је прва процена штета у западној Подгорини износила 430 милона динара. Ту није урачунат новац које је потребан за изградњу девет кућа у којима се после минулих непогода више не може да живи. Штете на инфраструктури процењене су на 200 милиона динара – 63 милиона на мостовима, а 137 милиона на путевима. Другостепена, републичка комисија је износ укупних штета увећала за 20-так милиона динара, што је потврда да су општинске комисије коректно обавиле свој део посла.
Стевановић је додао да су штете у пољопривреди износиле 137 милиона динара јер је однето око 100 хектара земље. Привреда је претрпела штету од 60-так милиона, а првобитна процена оштећења на кућама које је после поплава и активирања клизишта ваљало санирати износи 21 милион динара.
-До сада смо из сопствених средстава санирали нека клизишта, затим делове речних корита и два канала у самој Осечини како бисмо предупредили могуће штете у случају нових сличних или мањих падавина, као и делове путне мреже како би се до села и појединих заселака како-тако ипак могло проћи. Од државе смо добили 20 милиона динара на име „прве помоћи” за најхитније радове које смо имали после 14. маја – рекао је Стевановић за Кулубарске.
Он је додао још и то да су и подгорски земљорадници од Министарства пољопривреде Србије, преко Завода за пољопривреду у Ваљеву, добили семенски материјал и дизел гориво за пресејавање поплављених њива које су већ биле засејане кукурузом.
На питање Колубарских да ли је евентуално Осечина као локална самоуправа у којој Српска напредна странка није на власти до сада била у „немилости“ Владе Србије, Стевановић је одговорио да не зна шта се дешава у другим општинама али да се тај проблем у Осечини не осећа.
– СНС овде нема председника Општине али је у владајућој коалицији, која већ више од две године сасвим коректно и успешно функционише – прецизирао је Стевановић.

Scroll To Top