ВЕСТИ:
Почетна / вести / Новчана помоћ за новорођену децу
Новчана помоћ за новорођену децу

Новчана помоћ за новорођену децу

Двадесет девет родитеља из општине Осечина, који су у првих пола године добили новоређенче, на пригодној свечаности у просторијама локалне самоуправе примили су једнократну општинску новчану помоћ, која се већ дужи низ година даје као један макар мали подстицај повећању наталитета на овим просторима. Средства у износу просечне републичке зараде за трећерођено и следеће дете, односно 50 одсто од тог износа за прворођено или другорођено дете, присутним мајкама и очевима уручили су Ненад Стевановић, председник Општине и Златија Миличић, председник Скупштине општине.
– После неколико узастопних година успона, када је било и по четрдесетак беба за полугодиште, сада је се број принова смањио за око једне четвртине – са жаљењем је констатовао председник Стевановић, који је након честитки пожелео присутним родитељима и осталим суграђанима који су у годинама када се обезбеђује или проширује потомство да убудуће „роде што чешће свраћају на општинску територију”.
Највећи износ, од 44.200 динара, овог пута добиле су: Биљана Ерић из Царине, за своје четврто, онда Живана Тешић и Јелица Малешевић из Скадра из Скадра, Виолета Мишковић из Лопатња, Биљана Саватић из Белотића и Марија Младеновић из Бастава за треће дете. По 22.100 динара добило је 11 родитеља за друго новоређенче и њих 12 за прву бебу.

Scroll To Top