ВЕСТИ:
Почетна / вести / поплаве / ПРИЈАТЕЉИ УЗ ОСЕЧИНУ: Помоћ прикупљају Словенци, Хрвати, Црногорци, Македонци…
ПРИЈАТЕЉИ УЗ ОСЕЧИНУ: Помоћ прикупљају Словенци, Хрвати, Црногорци, Македонци…

ПРИЈАТЕЉИ УЗ ОСЕЧИНУ: Помоћ прикупљају Словенци, Хрвати, Црногорци, Македонци…

Словеначке општине Средишће на Драви и Ормож започеле су прикупљање новчане и робне помоћи пријатељима из општине Осечине како би они што лакше пребродили невоље настале од поплаве и активирања клизишта и одрона. Помоћ су понудиле и општине Неделишће (Хрватска) и Херцег-Нови (Црна Гора), са којима Осечина има дугогодишњу добру сарадњу. Скопска општина Ђорче Петров изразила је спремност да прими већ број деце код се ситуација не стабилизује, а Нови Пазар је показао спремност да прихвати болеснике који су на дијализи. И братска општина Зубин Поток са Косова показала је спремност да помогне.
Иначе, Град Нови Пазар је први уплатио новчану помоћ у износу од 200.000 динара и одмах послао хуманитарни пакет са храном и ћебадима. Новчану помоћ од 500.000 динара одобрила је општина Оџаци, а из земље и иностранства сваки час се јављају бројни појединци и колективи са искреним намерама да ублаже последице катастрофалних непогода.
-Из Амбасаде Републике Чешке у Београду пренета нам је велика забринутост амбасадорке Иване Хлапсове за оно што нас је снашло, али и порука да ова пријатељска државе, која је у блиској прошлости реализовала неколико донаторских пројеката у општини Осечина, припрема одговарајућу помоћ – каже председник Стевановић.

Scroll To Top