ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / Крећу радови од Драјића рампе до Завлаке
Крећу радови од Драјића рампе до Завлаке

Крећу радови од Драјића рампе до Завлаке

Прошле године започето уређење и регулација водотока, као и чишћење речних корита на територији општине Осечина, које је започето на Јадру, Ловачкој реци и Остружањки и у њега до сада утрошено пет од укупно 18 милиона динара донације од Владе Јапана, биће настављено и у овој години.

О томе нас је обавестио Ненад Стевановић, председник Општине, који каже:

– За наставак и проширење радова на кроћењу наших бујичних вода, које су нам прошле године причиниле велике штете, сада уз преосталих 13 милиона од јапанских донатора, највероватније, можемо да рачунамо и на помоћ из Италије. Наиме, са Амбасадом ове земље у Београду ускоро би требало да буде потписан уговор о донацији, која ће, како је прелиминарно договорено, износити 25 милиона динара, а добијена средства би наменски била  искоришћена за регулацију речних токова на најпроблематичнијим местима.

За ову годину планирано је и „зауздавање” често хировитог Црквеног потока изградњом две преграде (мање бране) недалеко од цркве у Осечини. Радови ће бити финансирани из донаторских фондова Уједињених нација.

Председник Општине најављује и важне послове на путевима, посебно на најважнијој саобраћајници кроз овај крај, која повезује Ваљево и Лозницу. То се односи и на главну улицу у Осечини, која је (до завршетка обилазнице) саставни део овог важног државног пута.

-Помоћу средстава Европске инвестиционе банке, која ће бити реализована преко ресорног Министарства, на пролеће почиње ревитализација државног пута Ваљево-Лозница на деоници између Драјића рампе, испод Каменичког брда на територији града Ваљева, и насеља Завлака у општини Крупањ. Радови ће потрајати током читаве године, а ми у Осечини морамо бити спремни да пре него што буде урађен нови коловоз испод њега поставимо или заменимо све наше недостајуће или дотрајале инфраструктурне мреже (водовод, канализација, фиксна телефонија…), како то не би морали касније да чинимо – каже председник Стевановић, додајућо да су представници извођача предстојећих радова, који су поверени компанији „Путева” Ужице, недавно боравили у Осечини ради обезбеђење смештаја и исхране својих радника све док ти послови буду трајали.

Scroll To Top