ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / „ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ”: Донација за школу у Комирићу
„ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ”: Донација за школу у Комирићу

„ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ”: Донација за школу у Комирићу

Удружења „Фонд дијаспора за матицу”, с једне стране, Општина Осечина и Основна школа „Браћа Недић”, у Београду су потписали трипартитни уговор о донацији у износу од пет милиона динара. Средства су намењена за адаптацију и реконструкцију оронуле школске зграде у Комирићу.

Директор Удружења Живадин Јовановић, некадашњи министар иностраних послова, који је у име „Фонда дијаспора за матицу” потписао уговор о донацији, каже:

 -О незавидном стању школског објекта у родном селу Борке Вучић, коју веома поштујемо, известио нас је директор матичне школе. Имајући у виду све економске тешкоће кроз које ваша средина пролази, посебно после прошлогодишњих катастрофалних временских непогода, обезбедили смо средства да се изврше потребни радови на објекту и створе нормални услови за похађање наставе.

У име школе потпис на уговор ставио је Зоран Петровић, директор ОШ „Браћа Недић”, који је рекао:

-Са великом захвалношћу примамо новчану донацију и обавезујемо се да ће додељена средства бити искоришћена искључиво за намене како је то у уговору наведено. Њима ћемо располагати у складу са прописима, хуманитарним циљевима и принципима домаћинског коришћења, а након завршетка радова о томе ћемо известити донатора. На видном месту поставићемо  обележје трајног карактера са ознаком да је адаптацију и реконструкцију школске зграде омогућио Фонд за дијаспору.

Општина је прихватала обавезу, а председник Ненад Стевановић потписом и печатом потврдио, да ће надлежни органи локалне самоуправе обезбедити технички надзор код извршења радова, као и надзор над законитошћу у располагању средствима донације. О је том приликом додао:

-Хвала донатору за драгоцену финансијску подршку, али и све честитке за школу и њеног директора, који су се потрудили и највише својом иницијативом и залагањем стигли до ове донације. То је одличан пример како би требало да раде и други буџетски корисници.

Scroll To Top