ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / Реконструисана школа чека ђаке од септембра
Реконструисана школа чека ђаке од септембра

Реконструисана школа чека ђаке од септембра

Радови на комплетној реконструкцији објекта ОШ „Браћа Недић“ су трајали од 26. новембра прошле године, а завршени су протеклог петка. Од првог септембра деца улазе у нову школу која је генерално реконструисана, а радови су износили близу 500 хиљада евра. Комплетна реконструкција је подразумевала замену инсталације, подне и зидне радове, топловоде, а нови изглед учионица учиниће и део новог намештаја. Око 460 ђака од нове школске године улази у реконструисану школу.

 Руководство школе уз подршку Општине овом приликом апелује на друштвено договорне фирме да помогну опремање нове школе новим намештајем да сва деца која похађају ову образовну установу имају најбоље услове за стицање основног знања. Дирекотр ОШ „Браћа Недић“ Осечина, Зоран Петровић, подсећа да је раније већ била организована и успешно спроведена акција за куповину ормарића где су родитељи и привредне организације давали средства и на тај начин оплеменили и учинили функционалнијим простор за основце.

– 69 осмака излази из ове школске године, а уписујемо око 46 деце првака што је практично скоро два одељења мање него ли претходне генерације. Осим ових услова за децу, желимо исте услове и за наставни кадар јер имао стопостотну стручну снагу. Име ОШ „Браћа Недић“ је запажено и има велике успехе на школским такмичењима. Ове године смо забележили првака државе из српског језика, а на републичком такмичењу из биологије имали смо пласираног – подсетио је на успехе својих основаца директор Петровић.

Ово је највећа реконструкција објекта, а уједно и једина која је рађена од када је школа направљена 1981. године. Ове школске године је урађен и рачунарски кабинет и набављена већина рачунарске опреме, која је увек неопходна јер се тежи ИТ образовању од најмлађег узраста. Руководилац школе наводи са су у процесу набавке још три паметне табле које би осавремениле наставу.

– У догледном времену и ми ћемо ући у пилот програм са тридесетак школа у Србији које имају електронске дневнике и ми се за то спремамо. Сваки наставник и одељење треба да има свој компјутер јер смо комплетну школу дигитализовали и покрили интернет мрежом, а урађен је и разглас и видео надзор те ћемо тежити сваком осавремењавању наставе у складу са могућностима – наводи директор Зоран Петровић, додајући да је од великих улагања у школу још преостало у наредном периоду опремање стручних кабинета какав је рецимо кабинет за техничко образовање и за хемију као и набавка ИТ опреме као стални задатак.

Scroll To Top