ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / ОСЕЧИНА У СТАЊУ ПРИПРАВНОСТИ: Школе на принудном распусту
ОСЕЧИНА У СТАЊУ ПРИПРАВНОСТИ: Школе на принудном распусту

ОСЕЧИНА У СТАЊУ ПРИПРАВНОСТИ: Школе на принудном распусту

Матичне основне школе из Осечине и Пецке и њихова издвојена одељења неће радити у четвртак 15. маја. Да ли ће наставе бити у петак ђаци и родитељи накнадно ће о томе бити обавештени путем медија. То је резултат договора, који је постигнут на састанку Штаба за ванредне ситуације општине Осечина, са директорима школа и уз сагласност ресорног Министарства.
У овој локалној заједници, после једнодневних обилних падавина, сви водотоци су набујали а неколико и излило из својих корита. Реке Драгодолка и Пецка прете варошици Пецкој и насељима све до Осечине и ушћа у Јадар. Препуно је и корито Остружањке, а ниво Ловачке је све ближе критичној тачки. Јадар се већ излио у Осладићу, чак и преко магистралног пута Ваљево-Лозница, и озбиљно прети да угрози све пред собом од Драгијевице, преко села и варошице Осечине, затим Плушца и Белотића све до Комирића и Коњушице.
На преподневној седници Штаба истакнуто је да се стање погоршава, а да прогнозе времена ни мало нису охрабрујуће, тако да је само питање тренутка када ће председник Општине Ненад Стевановић прогласити поновно увођење ванредно стања.
У ситуацији када је достигнут ниво редовне одбране од поплава, све локалне надлежне службе – комуналци, ватрогасци и полиција, уз помоћ једне спасилачке јединице из Београда, која је овде стационирана, убрзано се припремају да што спремније дочекају већи поплавни талас који се овде очекује.

Scroll To Top