ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / ОСЕЧИНА: Одржано карате првенство Србије
ОСЕЧИНА: Одржано карате првенство Србије

ОСЕЧИНА: Одржано карате првенство Србије

Прошле недеље, у Осечини је по трећи пут узастопно, одржано државно првенство Карате уније Србије за све узрасне категорије. На 16. по реду републичком такмичењу ове карате федерације учествовало је 358 такмичара из 20 клубова из Србије и једног из Републике Српске.
Највише успеха овог пута имали су каратисти „Сирмијума” из Сремске Митровице, затим Прокупље и два новосадска клуба „Будо” и „Ју карате до”. У овом елитном надметању веома запажени и доста успешни били су и такмичари клуба „Каминари” из Осечине, а овај клуб се потврдио и као добар технички организатор једне овако значајне и велике манифестације.
– Упркос својим скромним могућностима Осечина посвећује пуно пажње спорту. Улажемо у спортске објекте и смештајне капацитете и упоредо са развојем спорта подстичемо и развој спортског туризма – рекао је Ненад Стевановић, председник Општине, на свечаном отварања овогодишњег првенства каратиста.
Председник Карате уније Србије Душан Дачић истакао је да је Осечина с разлогом још једанпут домаћин државног првенства јер пружа изванредне услове свим учесницима.
– Задовољан сам квалитетом кога су демонстрирали млади каратисти, с обзиром да су овде уједно биле и квалификације за избор репрезентативаца у пионирској, кадетској и јуниорској конкуренцији за предстојеће Светско првенство у Лондону – напоменуо је Дачић.
Драган Спасојевић, тренер и председник домаћег „Каминарија”, обавестио нас је да ће Осечина ускоро бити домаћин још једне карате манифестације – великог семинара каратиста на међународном нивоу.
– Ката тимови „Каминарија”, код млађих јуниора у саставу: Ненад Алексић, Тамара Лукић и Саша Глигорић, а код старијих пионира: Јована Јовановић, Ђорђе Јовановић и Младен Мркоњић, освојили су златне медеље. До сребра у борбама стигао је тим кадета у саставу: Ђорђе Вуковић, Саша Глигорић и Михаило Томић, као и Ђорђе Вуковић у борбама старијих пионира – презадовољан је оствареним резултатима на овом првенству тренер Спасојевић.

Scroll To Top