ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / ОСЕЧИНА: ОДРЖАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО И ЕКИПНИ МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У КАРАТЕУ
ОСЕЧИНА: ОДРЖАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО И ЕКИПНИ МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У КАРАТЕУ

ОСЕЧИНА: ОДРЖАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО И ЕКИПНИ МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У КАРАТЕУ

Карате уније Србије, уз техничку помоћ Карате клуба „Каминари” из Осечине, организовала је прошле недеље у овом месту 15. државно првенство за све узрасте и категорије, а затим и међународни екипни турнир, на којем су поред наше репрезентације наступиле селекције Босне и Херцеговине (са два тима) и Словеније.

На првенству Србије учествовало је 435 такмичара из 22 клуба из целе Републике и Републике Српске, а највише успеха имали су чланови Омладинца из Бајине Баште. Запажени су били и наступи представника Колубарског округа – такмичара ваљевског Заншина и домаћег Каминарија, који су се окитили бројним одличјима у конкуренцији коју су још чинили каратисти из четири новосадске екипе, онда из Братунца, Каћа, Руменке, Ужица, Темерина, Кикинде, Сремске Митровице, Прокупља, Будисаве, Голупца, Куле, Избишта, Висибабе, Уљме и Госпођинаца.

Велики карате спектакл у овдашњој спортској хали, на чијим трибинама је читавог дана било доста гледалаца, увеличао је атрактиван екипни међународни четворомеч. Прво место освојила је репрезентација Србије, друго Словенија, а треће и четврто – прва и друга селекција Босна и Херцеговине.

– Ово првенство и турнир најбољих државних тимова из три пријатељске земље послужили су као најбоља провера рада у клубовима у 2013. години. За репрезентативце наступи у Осечини су део припрема и одлично искуство за предстојеће Светско првенство у Порторожу, у Словенији – изјавио је Душан Дачић, председник Карате уније Србије и селектор наше репрезентације, који је похвалио домаћине на челу са великим ентузијастом Драганом Спасојевићем, председником и тренером КК Каминари, а истовремено и најавио нова такмичења каратиста у овој средини.

 

Scroll To Top