ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / КАРАТЕ: ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО И МЕЂУНАРОДНИ ТРОМЕЧ
КАРАТЕ: ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО И МЕЂУНАРОДНИ ТРОМЕЧ

КАРАТЕ: ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО И МЕЂУНАРОДНИ ТРОМЕЧ

Петнаесто првенство Србије у каратеу за све узрасне категорије одржаће се у недељу, 19. маја, у хали Спортског центра Осечина на шест татамија (борилишта). Карате клуб „Каминари” из Осечине, технички организатор овог такмичења, на основу приспелих најава, очекује да ће на њему учествовати преко 600 такмичара из целе Републике, а да ће тог дана Осечина бити у прилици да угости више од 1000 каратиста и љубитеља ове спортске вештине.

– Поред државног првенства гледаоци ће овде моћи да присуствују и атрактивном међународном карате тромечу између репрезентација Словеније, Босне и Херцеговине и Србије – рекао нам је Драган Спасојевић, председник Организационог одбора овог спортског спектакла, мајстор каратеа, носилац црног појаса, 3. дан, који је у локалном клубу „Каминари” истовремено председник и тренер – промотер карате школе „Шотокан”.

Најављује се да ће првенство отворити Ненад Стевановић, председник Општине Осечина, као и то да ће овом великом спортском догађају присуствовати комплетно руководство ове карате асоцијације на челу са проф. Душаном Дачићем, председником Карате уније Србије и селектором државне репрезентације.

Креч и ћумур за организацију

Проблем недостатка средстава за организацију државног првенства и првог међународног карате меча у Осечини, велики ентузијаста карате спорта Драган Спасојевић, решава на тај начин што је ових дана испекао на традиционалан начин креч и ћумур, чијом продајом ће покрити онај део трошкова овог спортског спектакла за који није био у могућности да нађе спонзоре на овом подручју.

 

Scroll To Top