ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / НА ВАСКРС: Нови сусрет са земљацима
НА ВАСКРС: Нови сусрет са земљацима

НА ВАСКРС: Нови сусрет са земљацима

Локална самоуправа, на иницијативу Културног клуба Осечина, овог пролећа обновиће организовано сусретање са земљацима који живе изван матичне општине, а имају жељу да узму учешће у активностима које имају за циљ унапређење квалитета живота у завичају својим ентузијазмом, искуством, идејама или капиталом. Прошле седмице из општине су на бројне адресе широм Србије, региона и света кренуле позивнице за скуп који је заказан за Васкрс, 12. април, у подне, у ресторанском делу мотела у Спортском центру Осечина.

Кроз двочасовно дружење под називом „Васкршњи сусрет Подгораца”, како планирају организатори и домаћини, уз што боље међусобно упознавање, људима којима је завичај у срцу биће представљена  општина и њени стратешки и развојни планови, односно инвестициони потенцијали и то у свим најважнијим областима живота. Том приликом, земљаци ће бити позвани да се у оквиру својих могућности придруже и подрже наредне кораке ове заједнице.

Овакви сусрети у Осечини су већ два пута организовани после 2004. године и промене претходне власти. Контакти који су тим приликама успостављени донели су одређене резултате.

С обзиром да не постоји поуздана евиденција о лицима која живе и раде на страни, организатори овогодишњег скупа допустили су слободу свима који добију позив да и сами анимирају и на овај скуп позову и друге добронамерне завичајце са којима су у контакту, а који овог пута из објективних разлога нису позвани.

Scroll To Top