ВЕСТИ:
Почетна / вести / На прагу 13. Сајма шљива
На прагу 13. Сајма шљива

На прагу 13. Сајма шљива

Организациони одбор 13. Сајма шљива у самом је финишу припрема за највећу пре свега привредну манифестацију у Осечини, а и ове године неће изостати богат културно-уметнички програм за све житеље Подгорине и њихове госте.
Од почетка године озбиљно се прионуло припремама овогодишњег Сајма шљива. Директор ТО „Подгорина“ Светозар Гачић, се нашалио да је сајамска манифестација шира и од Забавника који окупља популацију од 7 до 107 година, док се тих дана у Осечину слије и неколико хиљада људи.
Главно обележје нашег сајма зна се, увек је шљива и све у знаку њеног величанства. Предсајамско вече 23. августа резервисано је за културна збивања и ове године смо приредили значајну изложбу у нашем Музеју од 18 часова, а након ње биће изложба посвећена баш шљиви и храни од ње у галерији Народне библиотеке. Трећа изложба скулптура уметника из Лознице биће уприличена у мотелу Спортског центра. У петак 24. августа уз свечано отварање Сајма шљива посетиће нас и уважени гости значајни за развој овог краја – рекао је Гачић.
Сајамска манифестација окупља најзначајније привреднике и пољопривреднике овог краја и за посетиоце је отворена од 10 до 20 часова. Осим изложбе пољопривредне механизације, у изложбеном делу су пратећи програми који представљају радиност и умеће подгорских жена кроз изложбе „Златне руке“ и „Стари занати“. За најмлађе је и овај пут организован маскенбал, као и у суботу свечани дефиле који окупља најлепшре што Осечина има да прикаже. У петак 24. августа увече, организован је концерт популарног рок састава Ван Гог, а у суботу ће музички угођај приредити Жељко Васић. Сви концерти су потпуно бесплатни и поклон свим житељима и посетиоцима Осечине.

Сви излагачки капацитети су попуњени, а ранија искуства показују да Сајам окупи око 200 излагача из области привреде и пољопривреде. Најзначајнија манифестација у Подгорини је значајна за окупљање привреде овог краја као и за проширење сарадње са свима који тих дана дођу у Осечину.

Scroll To Top